- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

גלילות פסטה במילוי אדום ירוק

פסטה יכולה לשמש כלוכדת רוטב נהדרת , או להוות כלי הכלה נהדר  למילויים שונים. ניתן להוסיף את הפסטה לרוטב או להוסיף את הרוטב לפסטה , אחת הדרכים הכי טעימות בשבילי להגיש פסטה היא לאחר אפיה. אוהבת מאוד למלא את הפסטה – לרוב גלילות במילויים שונים ולאפות.

כדי שהפסטה האפויה תישאר עסיסית ולא יבשה חשוב להקפיד על מספר כללים :

הפעם השתמשתי בפסטה מעניינת במיוחד –  Paccheri  פסטה צינורות שהינם ב 1/2 האורך של הקנלוני המגיעים במקור ממחוז קמפניה אותם מגישים ממולאים או מבושלים "רגיל" עם רוטב עגבניות .

חשבתי על מאפה מרובה טעמים – עם שני סוגים שונים של מילויים בצבעים שונים . ובאוכל איטלקי כמו באיטליה בניתי מנה בה יש שילוב של ירוק , אדום ולבן – כצבעי הדגל האיטלקי.

המילוי האדום – גבינות עם עגבניות מיובשות  .

המילוי הירוק – טונה עם מחית בזיליקום ופטרוזיליה

הרוטב הלבן – בשמל

לאחרונה קיבלתי לטעום טונה חדשה פסיפיקו – טונה איכותית בשמן צמחי / במי מלח בעלת טעם מצוין ובמחיר הוגן מאוד. נתחי הטונה היו בעלי צבע בהיר עם שיעור נתחים שלמים גבוה בקופסה.

גלילות פסטה במילוי אדום ירוק

מילוי אדום

מילוי ירוק

רוטב בשמל – לחץ למתכון

לקרמבל פטרוזיליה

מבשלים את הפסטה 1/2 זמן מהוראות היצרן.

מעבירים את הפסטה מיד למים קרים כדי לעצור את הבישול

מילוי אדום – טוחנים למחית במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי – מתקנים טיבול ומכניסים לשקית זילוף

מילוי ירוק – טוחנים למחית את כל מרכיבי המילוי – מתקנים טיבול ומכניסים לשקית זילוף

מכינים רוטב בשמל

מכינים את הקרמבל פטרוזיליה – במעבד מזון מערבבים את כול החומרים

הרכבת המנה

מסננים את הפסטה ממי הקרור.

בכלי חסין חום מסדרים בבסיס רוטב בשמל .

מחדירים מהמילוי האדום ל חצי מצינורות הפסטה ולחצי הנותר מחדירים את המילוי הירוק.

מסדרים את הגלילים הממולאים לסרוגין בכלי חסין החום על גבי רוטב בשמל כשהם עומדים ניצבים.

כשכול התבנית מלאה ומסודרת יפה מפזרים מעל את הקרמבל פטרוזיליה.

אופים את הפסטה כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשהתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום.

בסוף האפייה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות בחום של 200 מעלות להשחמה קלה.