איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

גלילות פסטה במילוי אדום ירוק

גלילות פסטה במילוי אדום ירוק

פסטה יכולה לשמש כלוכדת רוטב נהדרת , או להוות כלי הכלה נהדר  למילויים שונים. ניתן להוסיף את הפסטה לרוטב או להוסיף את הרוטב לפסטה , אחת הדרכים הכי טעימות בשבילי להגיש פסטה היא לאחר אפיה. אוהבת מאוד למלא את הפסטה – לרוב גלילות במילויים שונים ולאפות.

כדי שהפסטה האפויה תישאר עסיסית ולא יבשה חשוב להקפיד על מספר כללים :

  • תמיד לאפות את המאפה עם רדיד אלומיניום שיגן על הפסטה ורק ב 5 דקות האחרונות של האפייה להסירו כדי לאפשר השחמה קלה מלמעלה.
  • חשוב שיהיו הרבה נוזלים ברוטב עליו מסודרת הפסטה כדי שיאפשר התרככות של הפסטה.
  • מומלץ לבשל חצי בישול פסטה צינורות למילוי לפני השימוש מה שמקצר את משך האפייה ומבטיח מאפה עסיסי במיוחד גם אם בוחרים להשתמש במעט רוטב .

הפעם השתמשתי בפסטה מעניינת במיוחד –  Paccheri  פסטה צינורות שהינם ב 1/2 האורך של הקנלוני המגיעים במקור ממחוז קמפניה אותם מגישים ממולאים או מבושלים "רגיל" עם רוטב עגבניות .

חשבתי על מאפה מרובה טעמים – עם שני סוגים שונים של מילויים בצבעים שונים . ובאוכל איטלקי כמו באיטליה בניתי מנה בה יש שילוב של ירוק , אדום ולבן – כצבעי הדגל האיטלקי.

המילוי האדום – גבינות עם עגבניות מיובשות  .

המילוי הירוק – טונה עם מחית בזיליקום ופטרוזיליה

הרוטב הלבן – בשמל

לאחרונה קיבלתי לטעום טונה חדשה פסיפיקו – טונה איכותית בשמן צמחי / במי מלח בעלת טעם מצוין ובמחיר הוגן מאוד. נתחי הטונה היו בעלי צבע בהיר עם שיעור נתחים שלמים גבוה בקופסה.

dsc_1153

dsc_1155

dsc_1161

גלילות פסטה במילוי אדום ירוק

מילוי אדום

  • 200 גרם עגבניות מיובשות
  • 150 גרם מחית עגבניות
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח

מילוי ירוק

  •  2 קופסאות טונה פסיפיקו מנוקזות מנוזלים
  • 100 גבינת פרמג'ן
  • צרור בזיליקום +1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 400 גרם פסטה צינורות –  Poccheri

רוטב בשמל – לחץ למתכון

לקרמבל פטרוזיליה

  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות פרמג'ן

מבשלים את הפסטה 1/2 זמן מהוראות היצרן.

מעבירים את הפסטה מיד למים קרים כדי לעצור את הבישול

מילוי אדום – טוחנים למחית במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי – מתקנים טיבול ומכניסים לשקית זילוף

מילוי ירוק – טוחנים למחית את כל מרכיבי המילוי – מתקנים טיבול ומכניסים לשקית זילוף

מכינים רוטב בשמל

מכינים את הקרמבל פטרוזיליה – במעבד מזון מערבבים את כול החומרים

הרכבת המנה

מסננים את הפסטה ממי הקרור.

בכלי חסין חום מסדרים בבסיס רוטב בשמל .

מחדירים מהמילוי האדום ל חצי מצינורות הפסטה ולחצי הנותר מחדירים את המילוי הירוק.

מסדרים את הגלילים הממולאים לסרוגין בכלי חסין החום על גבי רוטב בשמל כשהם עומדים ניצבים.

כשכול התבנית מלאה ומסודרת יפה מפזרים מעל את הקרמבל פטרוזיליה.

אופים את הפסטה כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשהתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום.

בסוף האפייה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות בחום של 200 מעלות להשחמה קלה.

השאר תגובה