איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

גלילות חציל במילוי גבינות

גלילות חציל במילוי גבינות

אין שילוב יותר ים תיכוני בעניי מהשילוב בין חציל + שמן זית ריחני וגבינות טובות. ואם כל הכבודה הזו מוגשת אחר כבוד על מצע של עגבניות ….. אז אני עשיתי את שלי . תנו לי מנה ראשונה ושנייה של גלילות חציל במילוי גבינות וטוב לי.

פרסתי חצילים דק דק – אפשר במנדולינה ואפשר גם עם בסכין חדה מאוד.

על  פרוסות החצילים  זריתי מלח ונתתים להם להגיר את הנוזלים כ חצי שעה על מגש.

כל זה כדי להקטין את קושר ספיגת השמן והוצאת המרירות – אם ישנה בחציל.

לאחר שהנוזלים הוגרו שתפתי את החצילים מהמלח וספגתי את שארית המים על ידי נייר סופג.

את צריבת החצילים אני אוהבת לעשות על מחבת פסים – צריבה קצרה המותירה פסים יפים המקשטים את המנה.

מילאתי את  החצילים בגבינות מה שמאות מתאים לשבועות ולכול ארוחה / אירוח מהנה. השילוב בין גבינת ריקוטה איטלקית עם בולגרית איכותית ופרמזן הוא מנצח לדעתי – מקבלים את הטעם הקרמי המעודן של הריקוטה המליחות מהבולגרית ואת הטעם הנפלא – האוממי מהפרמזן. אתם יכולים ליצור כל שילוב של גבינות שאתם אוהבים , יש פעמים שאני מחליפה את הפרמזן בגבינת רוקפור ארומטית.

ממליצה לאפות את החצילים המגולגלים ברוטב עגבניות בסיסי ביתי או כזה שאתם קונים בסופר.

ברגע שה גלילות חציל במילוי גבינות נאפות בתנור הריח העולה בבית הוא לא יתואר ממש כמו בארוחה איטלקית הגונה בסיציליה.
אז קדימה ללא כל דיחוי לעבודה

גלילות חציל במילוי גבינות

גלילות חציל במילוי גבינות

גלילות חציל במילוי גבינות

גלילות חציל במילוי גבינות

  • 3 חצילים בינונים
  • שמן זית איכותי פרותי
  • 2 כפות מלח
  • גבינת ריקוטה  250 גרם
  • גבינה בולגרית מגוררת 150 גרם
  • גבינת פרמזן איכותית מגוררת 100 גרם
  • 1 שן שום כתוש – אפשרי
  • 10 גלי בזיליקום קצוץ דק – אפשרי

מכינים את החצילים לצלייה כמו שהסברתי למעלה.

מושכים כל חציל בשמן זית איכותי עם מברשת – רק נגיעות כדי להוסיף את הערומות של שמן הזית לחציל.

צולים את החצילים על אש גבוה במחבת פסים לזמן קצר משני הצדדים ומניחים בצד.

מערבבים את הגבינות לקרם אחיד , טועמים ומתקנים תיבול .

מורחים מאט תערובת הגינות  העשירה בטעמים  שהכנו על כל רצועת חציל ומגלגלים.

כך עושים עם כל החצילים.

אפשר להגיש על רוטב עגבניות בסיסי או ללא רוטב.

אנחנו אוהבים אפוי עם מוצרלה מלמעלה

אוכלים בטמפרטורות החדר.

 התאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה