איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

גלילות עוף

העוף הוא הבשר הנמכר והנאכל ביותר במדינת ישראל. חזה העוף הוא ללא ספק הנתח האהוב והנאכל ביותר מכל נתחי העוף לאורך השנים. מחזה עוף ניתן לעשות מטעמים רבים שניצלים, אסקלופ, מיני מוקפצים, סלטים ועוד ועוד. הבשר העדין הזה  הוא דל שומן ולכן נוטה להתייבש בקלות. מתאים לו בישול קצר כמו אידוי, צלייה או הקפצה שנעשה ממש לפני ההגשה. בגלל ההתייבשות המהירה רצוי מאוד להימנע מחימום חוזר של הבשר.

בשר עוף לעולם לא יאכל לא מבושל בגלל חשש לזיהום לכן תמיד יש לבדוק שהבשר בושל עד הסוף!

היום נכין מנה מרשימה וטעימה להפליא שרק נראית מסובכת להכנה אך חכו שתראו כמה קל להכין אותה – גלילת חזה עוף בציפוי פריך, עם מילוי עגבניות מיובשות, צנובר ובצל מטוגן.

למילוי

  • 150 גרם עגבניות מיובשות שרויות בחצי כוס מים חמים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4כפית פלפל שחור
  • 2 ענפי תימין טרי
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  •  1כף פירורי לחם
  • מעט שמן זית לטיגון

לגלילות:

  • 2 יחידות של חזה עוף
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל
  • ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון
 

 הכנת המלית:

לטגן בצל במעט שמן זית עד לשקיפות.

להוסיף את ענפי התימין למחבת ולטגן עד לריכוך.

להוסיף תבלינים.

לסחוט את העגבניות המיובשות מהנוזלים שצברו.

לקצוץ במעבד מזון את העגבניות המיובשות, בצל, צנוברים קלויים ותבלינים בלחיצות קצרות כדי לקבל טחינה גסה.

להוסיף את פירורי הלחם ולבדוק שהעיסה לא רטובה מידי.

הכנת חזה העוף:

לפרוס את העוף לפרוסה אחת גדולה על ידי פריסה לשלוש שכבות – כמוסבר בסרטון;

להניח פרוסת חזה עוף במרכז ניילון ניצמד.

למרוח שיכבה של ממרח עגבניות ולהשאיר שוליים.

לגלגל מהדופן הצרה את חזה העוף לגלילה הדוקה. לכרוך סביבו את הניילון הנצמד ולסגור כמו "סוכרייה".

לחזור על הפעולה עם כל פרוסות העוף.

לצנן את הגלילות המתקבלות במקרר למשך שעה.

לאחר שעה להסיר את הניילון ניצמד ולהכין 3 קערות: אחת עם הקמח, בשנייה לערבב ביצה עם תבלינים ולערבב היטב. בשלישית, זו הקרובה למחבת, לשים את פירורי הלחם.

לחמם את השמן במחבת.

לגלגל כל גלילה בקמח (בשלב הזה אין חשש – הן לא נפתחות). אחר כך לטבול בביצה ולבסוף לגלגל בפירורי הלחם. לפריכות נוספת אפשר לחזור על הטבילה בביצה ופירורי הלחם פעם נוספת.

להניח במחבת ולטגן מכל הצדדים עד להזהבה.

להכניס את הגלילות המטוגנות לכ-7 דקות לתנור שחומם ל-190 מעלות.

 

 למנה ראשונה – לחתוך 3 עיגולים עם סלט קטן ליד
למנה עיקרית – לחתוך כל יחידה באלכסון לשתי יחידות ולהגיש עם סלט נבטים.

  1. יהודית לעאל הגיב:

    מקסים ! תודה על השיתוף((-:

    • איריס לוי הגיב:

      תודה רבה יהודית. אשמח מאוד לשמוע עם מה את מילית את גלילות העוף ואך זה הצליח.
      בברכה
      איריס

  2. חתולי8 הגיב:

    דייי! זה הורס! אני רוצה כזה!!!!!!!!!!!!!
    מתי את מכינה? אני באה לנשנש…
    טעיייייים….

    • איריס לוי הגיב:

      תודה יפתי! אבל המטרה המרכזית היא שאת תעשי!
      ממש כמו קווילנג מנייר. ובכלל אני עושה סדנאות בישול מוזמנת ללמוד ואז להכין

  3. אורית לוי הגיב:

    איריס שלום,
    נראה טעים ואסתטי.
    שאלתי:
    האם ניתן להקפיא לפני הטיגון?
    אחריו?

    תודה, אורית

    • איריס לוי הגיב:

      שלום אורית
      אין כל בעיה להקפיא לפני הטיגון. לאחר הטיגון פחות מומלץ בגלל החימום הנוסף שיכול לגרום ליבוש העוף.
      כמו שניצלים – הכי טעים לאכול אותם טריים וחמים .
      אם מדובר באירוח של הרבה אנשים תטגני עד להשחמה קלה של פירורי הלחם , תקררי ותקפיאי . כדי לחמם לפני הגשה יש להפשיר כ שעה לפני ואז לחמם בתנור בחום של 180 מעלות ל 10 דקות.

  4. לאה הגיב:

    הי נראה מעולה. האם נראה לך להגיש אותו כמנה קרה בפיקניק?

השאר תגובה