איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_0580

סטרומבולי הוא שמו של  אי קטן בים הטירני, בחופה הצפוני של סיציליה. באי זה  נמצא אחד משלושת הרי הגעש הפעילים באיטליה. האי קיבל את שמו בשל שיבוש מיוונית של השם Strongulē בגלל צורת הנפיחות העגולה שלו. בגלל נפיחות עגלגלה זו קיבל המאפה הנהדר הזה את שמו – סטרומבולי – גלילה של בצק פיצה הממולא בכל טוב הבית – רוטב עגבניות, מיני נקניקיות איטלקיות, נקניק סלמי שווה וירקות שאתם אוהבים.

הבצק צריך להיות גמיש ועדין במליחות עדינה ועם טעם קל של שמרים.

לאחר האפייה הסטרומבולי יהיה פריך מבחוץ ,רך , קרמי ועשיר מבפנים.

על הבצק המרודד נמרח רוטב עגבניות שאתם אוהבים כמו רוטב לפיצה רק חשוב שלא יהיה מימי מידי שלא ירטיב את הבצק.

הירקות שממלאים בהם – כיד הדמיון הטובה עליכם ומה שאתם אוהבים. אני הכנסתי פטריות צרובות במחבת, פלפל אדום ובצל שהוקפצו קלות בשמן זית, חצילים אפויים בשמן זית, זיתים שחורים.

גבינות – עולם ומלאו – כל הגבינות הקשות וחצי קשות שאתם אוהבים – מוצרלה , מנצ'זו, בולגרית , רוקפור , גבינת עיזים – אפשרי ואף רצוי לערבב כמה סוגי גבינות, חשוב שיהיה בסיס של מוצרלה או כל סוג של גבינה צהובה שתיתן את הטעם הגבינתי הטוב.

בשר- מי שאוהב להוסיף מיני נקניקים מעושנים, נקניקיות  וכו' – לא חובה. אפשר לקבל את הטעם המעושן אם מוסיפים גבינה מעושנת.

המתכון הפעם כל כך קל – ללא מילים רק תמונות.

  1. חתולי8 הגיב:

    אההההההההההההה…..אני כבר נכנסת לאוטו…אבל בלי פטריות בפנים אה?
    נשיבוקים 🙂

השאר תגובה