גוואקמולה
אבוקדו בספרדית הוא – אגואטה , מולה הוא רוטב בשפה האצטקית , וכך נולד לו רוטב האבוקדו עשיר והנהדר – ה גוואקמולה. המטיל במקסיקו המגיע למסעדה נהוג להכין את ה גוואקמולה לעיני הלקוח , ליד השולחן באמצעות מכתש ועלי – הכול טרי ועסיסי.
את ה גוואקמולה נהוג להגיש כחלק מהרטבים שמלווים ארוחה מקסיקנית. אך מזמן הרוטב / סלט הזה הפך פופולרי ברחבי העולם ובמיוחד בארה"ב, שם הוא מופיע במטבח ה"טקס-מקס", וכמטבל פופולרי לצד הנאצ'וס.
ל גוואקמולה יש גרסאות רבות: החל ממטבל עשיר ועמוס בירקות ותבלינים – ועד לאבוקדו כמעט נטול תוספות מלבד מיץ ליים וקצת כוסברה. את הגוואקמולה נהוג להגיש טורטיות פריכות – טורטייה צ'יפס או כל קרקר עשיר אחר.
אצלי בבית בעונה זו יש תמיד אבוקדו הגדל אצלנו במטעים של המושב ואני מכינה המון מטבל/סלט זה אותו אני מכינה ממש לפני הארוחה כדי שהטעמים לא יטושטשו.
גוואקמולה
- 2 אבוקדו בשלים – אך לא רכים מידי
- פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- חופן של עלי כוסברה קצוצים דק
- 2 עגבניות קלופות ללא הגרעינים, קצוצות דק
- מיץ מלימון אחד גדול
- מלח ופלפל שחור
חותכים את האבוקדו לקוביות ומועכים מעט . מייד מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב כד לעצור את ההשחרה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
מגישים עם שמניות טורטייה על בסיס תירס קלויות קלות במחבת חמה .
בתאבון
שף פרטי איריס לוי
