איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

 

כבר כשהייתי בבית ספר יסודי ליווה אותי ה בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות שהיה בשבילי סוג של ממתק נהדר שאפשר לטעום אותו רק אצל חברתי רונית. משפחתה של רונית הגיע לארץ מהונגריה והביאה אתה מאכלים חדשים בשבילי . כל פעם שנפגשנו הייתה בי התקווה ש אמא של רונית תציע לי בלינצ'ס . מדי פעם זה קרה . הבלינצ'סים היו מתקתקים ותמיד ממולאים בגבינות ופירות שונים . לימים גדלתי מעט ולפני הצבא התחלתי לעבוד במטבח אחת המסעדות היותר טרנדיות בבאר שבע – פלצ'ינטה – שם כל התפריט היה מושתת על בלינצ'סים – מלוחים מתוקים מלאי כל טוב.

היום נתקפתי בגעגוע לאותה תקופה ולטעמים ההם. המסעדה ההיא כבר מזמן נסגרה ואת רונית לא פגשתי כ 25 שנה אבל טעמם הנהדר של הבלינצ'סים ההונגריים נותר איתי והיום הכנתי.

הקרפ = הבלינצ'ס הינו פנקייק דקיק פשוט להכנה ואלגנטי יכול עם המילוי הנכון להיות מנה ראשונה נהדרת ומנה אחרונה מפוארת. הכנתי הפעם מאין מנה אחרונה – אצלנו זה המנה של שעה ארבע ליד הקפה. מילוי של גבינה איכותית עם פרי מתוק חמוץ עושים את כל העניין.  שילבתי שני סוגי גבינה במילוי – גבינת שמנת חמצמצה וגבינת ריקוטה + סוכר + מעט גרדת לימון וזהו זה.

בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות

להכנת כ 30 יחידות

לבלילת הבלינצ'ס

  • 4 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 1/4 כוסות חלב
  • 1/4 כוס חמאה מומסת

מילוי גבינה

  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת שמנת מיוגורט
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרדה מלימון אחד
  • פרי טרי או קפוא – מופשר

הבלילה

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומפעילים כדקה .

מגרדים את דפנות הכלי במרית גומי כדי לאחד את מה שנדבק .ומפעילים ל 15 שניות נוספות

משהים את הבלילה המוכנה במקרר לשעה לפחות להסמכה.

מטגנים על מחבת שטוחה .

הגבינה

מערבבים את הגבינות + הסוכר + גרדת הלימון

מורחים מהגבינה על הקרפ ומסדרים מעל את הפירות ומגלגלים כמו שמודגם בסרטון.

השאר תגובה