איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

בליני

בליני

בליני הן לביבות קטנות ושמנמנות שמקורן במטבח הרוסי . בשנים האחרונות הבליני הפכו מרכזיים באירועי קוקטייל /פינגר פוד נוצצים . בדרך כלל הבליני מוגש עם סלמון או קוויאר המוסיפים לו הרבה סטייל.

המעבר שעשה הבליני לאירועים הנוצצים בצרפת ולמסיבות הסילבסטר בכל העולם גרם לקישורו האסוציאטיבי עם כוסית של שמפניה מבעבעת ליד המשתלבים נהדר עם הדג המוגש במליחות נעימה ועם גבינת השמנת הרכה.

בליני עם דג כבוש

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים לפירה
  • 3 ביצים
  • כוס קמח תופח
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • חמאה לטיגון
  • 250 גרם כבוש
  • מיכל גבינת שמנת
  • 3 כפות עירית קצוצה

מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק.

מוסיפים את השמנת המתוקה, קמח, ביצים, מלח, פלפל ואגוז המוסקט ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

מחממים כמות נדיבה של חמאה על מחבת בחום בינוני וזולפים עיגול מהבלילה כמו פנקייק קטן בקוטר של כ-8 ס"מ.

מטגנים כמה דקות מכל צד עד שהפנקייקים זהובים.

מניחים על כל בליני כפית גבינת שמנת , מעל פרוסות דג יפה ועליה עירית קצוצה.

אוהבים אוכל טוב  אך לא אוהבים לבשל ?

תנו לשף פרטי להכין לכם ארוחה מיוחדת התקשרו עכשיו 0544944205

השאר תגובה