איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

בולונז דגים עם פסטה

DSC_0220

האם אתם מאמינים בגלגול נשמות ?

כמה פעמים הרגשתם שהייתם במקום מסוים בעבר אבל בפועל לא הייתם שם מעולם ?

אז יש לי וידוי – כשאני מגיעה לאיטליה, נוגעת באוכל איטלקי , מכינה מנה איטלקית אני מרגישה כאילו פעם לפני שנים/ גלגולי עבר – זה מה שעשיתי / אכלתי/ הכנתי בכל חיי הקודמים.

בחזרה להווה ההגיוני – אני אוהבת מאוד פסטה . מכינה פסטה טרייה ונהנית מאוד גם להשתמש בפסטה יבשה איכותית של ברילה . ברילה משיקה מדי פעם מהדורה מגבלת מיוחדת של פסטות ספציפיות , אחרות יפיפיות.

הכרתי לאחרונה את פסטה  "מפלדינה" שמגיעה מנפולי . פסטה רחבה עם סלסול יפה בקצה שמתאימה מאוד לשילוב עם רטבים עשירים בתוכן .

שף עומר מילר הכין עם פסטה  "מפלדינה" תבשיל דגים עשיר  בהשראת המנה הקלסית – בולונז –  שבדרך כלל נעשית עם בשר. התוצאה הייתה  טעימה, מעניינת  וקלילה המתאימה בדיוק לארוחת חג עשירה ולשולחן חלבי.

DSC_0165

DSC_0169

DSC_0177

DSC_0180

DSC_0201

בולונז דגים עם פסטה ברילה

  • 500 גרם פסטה ברילה
  • 500 גרם דג לוקוס ( או כל דג טרי לבן) קצוץ ביד
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כוסות רוטב עגבניות עשיר של ברילה
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 10 שיני שום פרוסות ומטוגנות קלות
  • 1 שומר קצוץ לקוביות
  • 1 גזר קצוץ לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות
  • חצי כוס יין לבן

במחבת גדולה  מטגנים קלות בשמן הזית את הבצל , גזר, סלרי, שומר ושום  מספר דקות.

מוסיפים את דג הלוקוס הקצוץ ומבשלים ביחד כ 4 דקות.

מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים ביחד כ 15 דקות.

מוסיפים בנדיבות עוד 2 כפות יפות של שמן זית איכותי לתבשלי – כתבלין  ארומתי

במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן .

עורמים במרכז צלחת הגשה פסטה ומעל את רוטב הדגים העשיר.

אפשר לפזר מעל פרמזן – לפי הטעם .

באיטליה לא נהוג להגיש פרמזן מעל לתבשיל עם דגים.

השאר תגובה