בולונז דגים עם פסטה
האם אתם מאמינים בגלגול נשמות ?
כמה פעמים הרגשתם שהייתם במקום מסוים בעבר אבל בפועל לא הייתם שם מעולם ?
אז יש לי וידוי – כשאני מגיעה לאיטליה, נוגעת באוכל איטלקי , מכינה מנה איטלקית אני מרגישה כאילו פעם לפני שנים/ גלגולי עבר – זה מה שעשיתי / אכלתי/ הכנתי בכל חיי הקודמים.
בחזרה להווה ההגיוני – אני אוהבת מאוד פסטה . מכינה פסטה טרייה ונהנית מאוד גם להשתמש בפסטה יבשה איכותית של ברילה . ברילה משיקה מדי פעם מהדורה מגבלת מיוחדת של פסטות ספציפיות , אחרות יפיפיות.
הכרתי לאחרונה את פסטה "מפלדינה" שמגיעה מנפולי . פסטה רחבה עם סלסול יפה בקצה שמתאימה מאוד לשילוב עם רטבים עשירים בתוכן .
שף עומר מילר הכין עם פסטה "מפלדינה" תבשיל דגים עשיר בהשראת המנה הקלסית – בולונז – שבדרך כלל נעשית עם בשר. התוצאה הייתה טעימה, מעניינת וקלילה המתאימה בדיוק לארוחת חג עשירה ולשולחן חלבי.
בולונז דגים עם פסטה ברילה
- 500 גרם פסטה ברילה
- 500 גרם דג לוקוס ( או כל דג טרי לבן) קצוץ ביד
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כוסות רוטב עגבניות עשיר של ברילה
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 10 שיני שום פרוסות ומטוגנות קלות
- 1 שומר קצוץ לקוביות
- 1 גזר קצוץ לקוביות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות
- חצי כוס יין לבן
במחבת גדולה מטגנים קלות בשמן הזית את הבצל , גזר, סלרי, שומר ושום מספר דקות.
מוסיפים את דג הלוקוס הקצוץ ומבשלים ביחד כ 4 דקות.
מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים ביחד כ 15 דקות.
מוסיפים בנדיבות עוד 2 כפות יפות של שמן זית איכותי לתבשלי – כתבלין ארומתי
במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן .
עורמים במרכז צלחת הגשה פסטה ומעל את רוטב הדגים העשיר.
אפשר לפזר מעל פרמזן – לפי הטעם .
באיטליה לא נהוג להגיש פרמזן מעל לתבשיל עם דגים.