איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארנצ'ינו פטריות וארטישוק

 

טיגונים טיגונים ועוד טיגונים . בחג החנוכה מטגנים הכול סופגניות לביבות ומה לא . הפעם נטגן ביחד ארנצ'ינו פטריות וארטישוק שהם כדורי אורז מהמטבח האיטלקי . מתכון נהדר זה מגיע מסיציליה ,  בבית איטלקי לא זורקים אוכל מחד ומאידך ממש לא אוכלים ריזוטו שהכנו ולא סיימנו כך מצאו דרך ל" מחזר"  את האורז במנה חדשה – ארנצ'ינו  כדורי אורז עגול מלאי טעם שיכולים להיות ממולאים בגבינות או בבשר או בהכנה קלה ומהירה יותר ללא מילוי.

במתכון זה הכנתי את התערובת מההתחלה עם כל הטעמים – עם פטריות וארטישוק וגבינה בולגרית נהדרת.

ארנצ'ינו פטריות וארטישוק

  • 1/2 כוס אורז עגול
  • בצל קצוץ דק
  • 30 גרם חמאה
  • סלסלת פטריות חתוכות
  • 3 לבבות ארטישוק חתוכים ( אפשר להשתמש בקפוא)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • חלמון ביצה
  • כפית מלח
  • 1/2 קוביה גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • כוס פירורי לחם
  • שמן צמחי לטיגון עמוק

בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל הקצוץ .

מטגנים ביחד מספר דקות לשקיפות.

מוסיפים את הפטריות והארטישוק וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד  ומערבבים בכדי להבטיח שהאורז לא יישרף.

כשצבע האורז משתנה – הופך לאטום מוסיפים את היין הלבן וממתינים לספיגתו המלאה באורז.

מוסיפים ככוס וחצי מים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.

מבשלים על אש נמוכה עד לספיגת כל המים והאורז נעשה רך ודייסתי.

מורידים מהאש מוסיפים את חלמון הביצה + הגבינה הבולגרית ומקררים.

מכינים קערה עם מים , צלחת עם פירורי לחם ואת תערובת האורז המקוררת.

טובלים את הידיים במים לוקחים חופן קטן של אורז ומגלגלים אותו לגודל כדור פינק פונג . מגלגלים את הכדור בפירורי הלחם – כך עושים עם כל המסה של האורז.

בסיר קטן מחממים שמן ומטגנים להשחמה יפה את כל הכדורים.

ממליצה להגיש עם קרם פרש ועירית קצוצה

השאר תגובה