איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארטישוק ממולא בפטריות וערמונים

ארטישוק ממולא בפטריות וערמונים

חגי תשרי כבר בפתח וכולנו מתכננים את הארוחות המשפחתיות. מחלקים את התפקידים בין כל בני המשפחה. אני מכינה את הארטישוק הממולא שלי – ארטישוק ממולא בפטריות וערמונים עם הרבה הרבה צמחי תבלין ללא תוספת בשר או גלוטן. הארטישוק הממולא הזה מתאים לכל המשתתפים – לטבעונים , לצמחונים לאלו שאוכלים ללא גלוטן וגם לשומרי המשקל פשוט מנה נהדרת. כל כך קל להכין כי משתמשים בארטישוק קפוא נקי ואיכותי.

צירפתי בשבילכם גם סרטון המקל מאוד על הכנת המנה

ארטישוק ממולא פטריות וערמונים

ארטישוק ממולא בפטריות וערמונים

  • שקית ארטישוק קפוא
  • 3 עלי דפנה טרי או מיובש
  • 2 ענפים של תימין
  • ענף של רוזמרין
  • 1/4 לימון
  • 1/2 כפית מלח

למילוי

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ
  • כרישה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוץ
  • עלים מענף תימין
  • סלסילת פטריות
  • שקית ערמונים קלופים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 צרור בזיליקום קצוץ
  • כף טחינה גולמית
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

רוטב

  • כפית סילן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • כוס מי בישול ארטישוק

לסיר עם מים רותחים מוסיפים את עלי הדפנה , תימין , רוזמרין מלח ולימון . מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים יחד כחמש דקות .

מוציאים את הארטישוקים ומקררים. שומרים את נוזל הבישול.

במחבת גדול מחממים שמן זית ומטגנים בעדינות בצל + כרשה . מערבבים.

מוסיפים את השום + הפטריות ממשיכים לטגן יחד .

מוסיפים את הערמונים ומתבלים.

מורידים מהאש ומקררים.

בקערה מערבבים את התבשיל הקר עם הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים עם הטחינה . טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים את הארטישוקים המוכנים בתערובת .

בתבנית אפייה מערבבים את הסילן + יין לבן + מלח+כוס ממי הבישול .

מסדרים בתבנית את הארטישוקים הממולאים.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ 10 דקות ומגישים .

ניתן להכין את הארטישוקים ולשמור במקרר. לבשלם או רק לחמם אותם ללא הכיסוי כ 10 דקות לפני הארוחה.

מגישים על סלט קטן

 

חג שמח וטעים.

איריס לוי שף פרטי

 

 

 

  1. דבי הגיב:

    נראה מעולה. מנה יפה לראש השנה

השאר תגובה