איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארטישוק ממולא בירקות שורש

הילדה פתאום מודיעה שהיא  לא  אוכלת יותר בשר, התחושה בבטן בזמן האחרון כבדה ואתם מרגישים  שצריך לעשות שינוי – לאכול בריא יותר. אבל מיד עולה השאלה מה אני אבשל? מה נאכל בבית? איך מכינים קינואה? בישול בריא יכול להיות גם אנין טעם?

עם מעט וידע אפשר ליצור ארוחה נהדרת, האוכל שיוגש בה יהיה בריא ואפילו מאוד טעים. אידוי, צלייה, טיגון קל ושליקה הן הדרכים הנכונות להכין אוכל בריא תוך שמירה על טעמים נפלאים, עסיסיים ובעלי הערך התזונתי של חומרי הגלם.

בסדנת הבישול הצמחוני  תוכלו להתנסות בעצמכם בבישול בריא. תרכשו כלים וטכניקות שיאפשרו לכם להכין אוכל קל להכנה ומזין שיתרום לכם כוח, חיוניות והנאה.

 השאלה מה נוכל בארוחה חגיגית? מה יהיה התפריט בליל הסדר המתקרב , האם אפשר לאכול בריא יותר וגם לא לפספס את השמחה והעושר שבאוכל?

הארטישוק היום בשיאו ו"בשרו" של הפרח עשיר בטעמים ומלא בוויטמינים מינרלים וסגולות  רפואיות רבות. בניתי מתכון מיוחד ומדויק שמציג את הארטישוק במיטבו.

ארטישוק ממולא בירקות שורש ואגוזים ביין לבן

נהדר כמנה ראשונה או כמנה עיקרית

  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • שורש סלרי
  • קרישה  – החלק הלבן
  • 8  עלי מרווה קצוץ דק
  • 1/2 כפית  רוזמרין טרי קצץ דק
  • שמן זית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • ½ סלסלת פטריות פורטבלו
  • מחית פטריות כמהין אפשרי
  • כוס יין לבן
  • 3 כפות אגוזיי מלך קצוצים גס.
  • כף קורנפלור
  • מלח פלפל לפי הטעם

קוצצים את כל הירקות שורש לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן זית כ 3 דקות.

מוסיפים את הקרשה הקצוצה דק, את צמחי התבלין  וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.

מוסיפים למחבת 1/2 כוס יין ומגרדים את תחתית המחבת עם כף עץ.

מאדים את רוב הנוזלים ומכבים את האש. מוסיפים את האגוזים והקורנפלור ומטבלים במלח ופלפל שחור.

מנקים את פרחי הארטישוק ומורחים במיץ לימון כדי שלא ישחירו.

ממלאים את הארטישוקים במילוי  .

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים קלות את הארטישוק , מוסיפים יין לבן ומים עד גובה של כ 2 סנטימטר.

נותנים לנוזלים לרתוח מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

מבשלים עם מחבת מכוסה כ 20 דקות – בודקים שהארטישוק רך על ידי נעיצת סכין .

מתקנים תיבול ומגישים

  1. חתולי8 הגיב:

    כבר כל כך שמחתי…אבל אז ראיתי את הפטריות…
    נראה לך שאפשר גם בלי?

השאר תגובה