איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארטישוק בקרם ארטישוק ירושלמי

DSC_0708
כמה קל להכין מנה נהדרת של ארטישוק בקרם ארטישוק ירושלמי . מנה נהדרת בסטייל של שף פרטי אצלכם בבית.

התוספת של גבינת פטה כבשים מקפיצה את המנה , מוסיפה מליחות וקרמיות מיוחדת

ארטישוק בקרם ארטישוק ירושלמי

  • 3 ארטישוק איטלקי  איכותי משומר בשמן זית
  • גבינת פטה כבשים
  • 4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל
  • 1 שון שום
  • עלים מ 2 ענפי תימין
  • שקית ערמונים משומרים
  • 100 מיליליטר שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל

בסיר קטן מבשלים שמנת מתוקה יחד עם הארטישוק הירושלמי , שן השום תימין וערמונים עד לריכוך.

טוחנים הכל ביחד בבלנדר מוט.

מכינים "סלסה קטנה " מעגבניות קצוצות דק, שום ½ פלפל חריף מלח ושמן זית

מספרים את המנה או בפי השפים – מצלחתים

בצלחת מלבנית מורחים יפה קרם ארטישוק ירושלמי , עליו מסדרים 3 גבעות קטנות של סלסלה

עליהן מניחים 3 חצאי ארטישוק .

על כל חצי ארטישוק מניחים מעט גבינת פטה .

ומגישים !!!

השאר תגובה