איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אמפנדס במילוי בשר

לפני כשלוש שנים יצאנו לטיול של אחרי הצבא !

אל תתבלבלו – אני לא בת 25 – הראש מרגיש כמו בת 25 אבל הגיל הכרונולוגי הרבה יותר .

אז טסנו לדרום אמריקה לחודש וחצי וטיילנו בארגנטינה וצ'ילה – טרקים , קראטרה ועוד. היום התעוררתי עם געגוע לנסיעה זו , לנופים , לחופש ולטעמים. האמת מבחינה קולינרית ארגנטינה וצ'ילי לא העשירו אותי בהרבה . הטעם המרכזי המצוין הזכור לי מטיול זה מעבר לסטייקים יוצאי הדופן היו המאפים ואם אדייק – ה אמפנדס.

בצ'ילה  וארגנטינה טעמנו סוגים שונים של אימפנדס מטוגנים ואפויים , במליות שונות – גבינות , פטריות וכמובן בשר. את אלו שמולאו בבשר הכי אהבתי והיום כדי להרגיע את הגעגוע אני מכינה אימפנדס במילוי בשר כמו בארגנטינה.

מתכון נוסף לאמפנדס במילוי גבינה

אמפנדס במילוי בשר

חומרים ל-14 יחידות:

לבצק

  • 3 כוסות קמח
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס מים
  • כפית מלח
  • כף סוכר

לבשר

  • 400 גרם בשר בקר טחון מס
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כפית וחצי אורגנו יבש
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית וחצי מלח
  •  2 ביצים קשות קצוצות
  • 12  זיתים ירוקים מגולענים

הבצק

במעבד מזון או ביד  לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק.

נותנים לבצק לנוח כחצי שעה בקערה מכוסה

 

מילוי בשר

מטגנים את הבצל עד להשחמה.

מתבלים במלח, פלפל, אורגנו ופפריקה מתוקה.

מוסיפים את הבצל הירוק והבשר. מפוררים את הבשר היטב בעזרת כף עץ.

מבשלים על אש נמוכה 40 דקות ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם הצטברו נוזלים יש לסנן את המסה).

מקררים את התערובת ורק אחר כך מוסיפים את הזיתים והביצים הקשות הקצוצות.

לשים את הבצק ומעצבים לצורת גליל את הגליל בצק מחלקים ל-14 יחידות

מרדדים כל יחידה על משטח מקומח לעובי של כחצי סנטימטר אחד

ממלאים במלית הבשר שהתקררה כל עיגול בצק ומקפלים ומהדקים את הקצוות.

מטגנים בשמן בחום בינוני כ- 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד לקבלת צבע זהוב.

השאר תגובה