איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אינצ'לדה במילוי גבינות

 

אינצ'לדה במילוי גבינות האהבה הגדולה לטיולים זורמת אצלי בוורידים עוד מרחם אימי . מאז שאני זוכרת את עצמי אני מטיילת . בהתחלה בארץ ולאחר הצבא גם לחו"ל. כבר די צפוף על מפת העולם עליה ננעצות הסיכות בהם טיילתי , אבל בדרום אמריקה יש עוד הרבה מקום. לכן כל כך שמחתי לקבל את הספר המקסים של ידידי איתמר דוידוב           " מקסיקו אהובתי ". אז הבנתם – במקסיקו עוד לא הייתי !

ספר הבישול שאיתמר כתב  וצילם עם גיא לבנה אינו עוד ספר בישול אלא יומן מסע  או יותר נכון אלבום מסע מפואר . האמת ספר זה לא עורר בי את הצורך המידי לרוץ למטבח הוא עורר בי את האינסטינקט המולד שלי לרוץ ולארוז מזוודה.

הספר מספר סיפור שלם של מסעות חוזרים של איתמר למקסיקו מפגשים עם אנשים מעניינים , היכרות עם חומרי גלם מקומיים והכול שזור בטוב טעם של מתכונים וצילומים נפלאים הגורמים לקורא מצד אחד לאכול את הדפים ומצד שני מחזקים את הרצון לקום מהכיסא ולצלול למטבח . לקצוץ לגלגל ולטגן .

הספר בנוי בחלוקה הגיונית ודי סטנדרטית של התוכן . פותחים בסאלסות וסלטים. מרקים ואז בשר ועוף , תוספות משקאות וקינוחים. יש שלוש קטגוריות מעניינות שמאוד חשוב לי לעצור עליהן : הראשונה – צמחוני וטבעוני – מתכונים נהדרים למנות קלות לאנשים שלא אוכלי בשר – לדעתי חשוב להוסיף בכל ספר בישול קטגוריה נפרדת זו !

בספר יש פרק מאוד גדול למרכיב המיוחד במטבח המקסיקני – התירס.  מנות מיוחדות , חטיפים מתירס ועוד.

קטגוריה שלישית מעניינת במיוחד היא ארוחת בוקר מקסיקנית בה ניתן לבצע ארוחות בוקר ממקומות שונים במקסיקו . ארוחת של ה"ביוקר" ממלון מחד , ארוחות של עניי העיר מחד וגם ארוחה ביתית משגעת.

אהבתי מאוד את הספר השילוב בין המתכונים לצילומים והסיפורים עושה לי את זה . כל מתכון בספר מטובל בסיפורים קטנים על מקומות ואנשים ריחות וטעמים בקיצור זה ספר מהסוג של הספרים שהולכים איתם למיטה מחד וגם יכולים להיות על השולחן בסלון ליד אלבומי הטיולים בעולם.

כדי להרגיע את חיידק הנדודים שהתעורר בי החלטתי להכין אינצ'ילדה במילוי גבינות ( עמוד 92 ) ,בספר כתוב שהינה מהווה מנה ראשונה באירוח מקסיקני. ממש קל להכין כי הבסיס למנה הן הטורטיות המוכנות – קיצור דרך מושלם! הכנת את האינצ'ילדה עם סלסת עגבניות חרוכות מה ששדרג מאוד את הטעמים.

אינצ'לדה במילוי גבינות

אינצ'לדה במילוי גבינות

 

אנצ'ילדת גבינות

למלית הגבינות

  • 1 גביע גבינת קוטג'
  • 1 גביע גבינת שמנת
  • 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • בזיליקום קצוץ
  • מלח

לסלסת העגבניות החרוכות

  • 5 עגבניות בשלות  מחולקות לרבעים
  • 3 בצלים סגולים מחולקים לרבעים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 פלפלים אדומים גדולים מחולקים ל רבעים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 פלפל צ'יפוטלה ( ניתן להשיג במרכול או בטרז פזוס)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

לאינצ'ילדות

  • 2 כוסות רוטב סלסה עגבניות
  • 12 טורטיות חיטה או תירס בקוטר 12 ס"מ
  • 2 כוסות גבינה קשה – אמנטל או צ'דר

"דבק"

  • 3 כפות קמח
  • 3/4 כוס מים

בקערה מערבבים את כל חומרי מילוי הגבינות.

מכינים את הסלסה –

מחממים תנור ל 250 מעלות.

בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את כל הירקות ומזלפים שמן זית  + מלח.

צולים בתנור החם עד שיהיו מעט חרוכים ומקררים.

קוצצים במעבד מזון את הירקות לרסק גס – לא מחית ומוסיפים את שאר המרכיבים של הסלסה.

מורחים 3/4 כוס סלסה בתחתית כלי חסין אש .

פורסים טורטיה על משטח עבודה . מורחים שתי כפות גדושות ממילוי הגבינות ו"מדביקים" את הקצה עם מעט דבק ומגלגלים לגליל הדוק בצורת סיגר.

חוצים כל גליל לחצי ומסדרים את החצאים בתבנית חסינה כשהתפר של הטורטיה למטה . צמוד אחת אל השנייה.

מפזרים את שארית רוטב הסלסה מעל ומכסים עם גבינה מגוררת.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד שהכול מבעבע שחום ומריח כל כך טוב שאי אפשר להתאפק יותר .

את הספר ניתן לקנות בחנויות או בקישור זה 

השאר תגובה