איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אפילו בשלנים מנוסים נרתעים מהכנת פסטה בבית. לאמיתו של דבר מדובר כאן במחסום פסיכולוגי. על המחסום הזה ניתן לדלג בקלות אם החשק גדול ותפנו לכך זמן. נסו רק פעם אחת ותגלו כי מדובר בהליך קל ומהנה ביותר.

רביולי וקרובי משפחתו הם הסיבה הכי מוצדקת להכנת פסטה בבית. לבצק הבסיסי יש המון וריאציות ולכל בשלנית באיטליה יש  את המתכון הייחודי שלה. לרוב זה בצק צהוב – עשיר בחלמונים ושמן זית איכותי. הנועזים מוסיפים טעמים לבצק – תרד, עגבניות או תבלינים. אני  אוהבת את המתכון הבסיסי של הבצק בו אני משתמשת כבר שנים.

לרביולי יש צורות מצורות שונות – עגולים, מרובעים, מסולסלים מעוצבים ועוד ועוד.

המליות של הרביולי הן עולם ומלאו – גבינות, ירקות ובשר וכל שילוב ביניהם מתקבל וכך גם הרטבים העוטפים את הרביולי.

היום אכין רביולי מיוחד ! רביולי שיחידה אחת היא מנה – רביולי גדול במילוי של חלמון ביצה!

ראשית יש להכין בצק לפסטה – מתכון בסיסי. מכמות של250 גרם קמח   ניתן לעשות כ 7 יחידות.

 מלית תרד וריקוטה

  • 1 ק"ג תרד טרי או 1/2  חבילה של תרד קפוא
  • 25 גרם חמאה
  • 150  גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל גרוס טרי

מבשלים את התרד הטרי בסיר מכוסה  ללא מים עד ריכוך, מסננים וסוחטים היטב. אם משתמשים בתרד קפוא – מפשירים ומסננים היטב.

את התרד הסחוט והקר קוצצים ומניחים בסיר קטן עם החמאה ומבשלים על אש קטנה עד יבוש המים.

בקערה בוחשים לתרד את הגבינות + תבלינים ומערבבים עד קבלת מחית אחידה.

 רוטב חמאה ומרווה

  • 50 גרם חמאה
  • 10 עלי מרווה טריים

 במחבת גדולה שמים את החמאה והמרווה ומחממים עד שהחמאה תימס ותשחים מעט.

מעבירים את הרביולי המוכן בעדינות רבה לרוטב, אפשר גם לשפוך את הרוטב על הרביולי כשהוא  בצלחת ההגשה.

  1. עליזה גורן הגיב:

    נפלא יקירתי איזו איכות מרגשת והרביולי ממש עושה חשק אדיר להחליק אותו ישר לגרון. כאלה דברים אני אוהבת לפגוש אצל חברי הפייס- אוכל שלי. תודה על א. הבוקר. המשך יום פורה ומוצלח …לך.

  2. חתולי8 הגיב:

    יקרה שלי, את מלכה אבל תמונות החלמון…לא בשבילי! רביולי ממולאים זה דבר נפלא אבל חלמון? אמאל'ה…..
    נשיקות:)

השאר תגובה