איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0627

בשעה 18:30 הבטן מתחילה לסמן כי עוד מעט צריך לאכול שוב. מתחילה לחשוב מה אכין היום לארוחת ערב. היום אני רוצה לספר על מנה אהובה שנראית כמו מנת-שף מסובכת ויש לה גם שם כזה אבל היא ממש קלה להכנה והחומרים להכנתה נמצאים כמעט בכל בית.

מנה נהדרת זו מתאימה לארוחת ערב מפנקת או אפילו כמנה ראשונה בארוחה חגיגית במיוחד. מתאימה לכל הקהל – במיוחד גם לטבעונים שיכולים להחליף את גבינת העזים בגבינה טבעונית , טופו והאמת המנה נהדרת גם ללא גבינה כלל.

 שילוב של בצק עלים  קריספי עם ריבת בצל נהדרת והנימוחות של גבינת עזים חמה או גבינה טבעונית – הוא ממש מושלם  – אז לעבודה.   

DSC_0621

 טארט ריבת בצל ועגבניות אפויות

     מצרכים  ל 8 מנות אישיות                                                                  

400 גר'בצק עלים מרודד
ריבת בצל – מתכון מצורף
2 גלילים של גבינת עזים /גבינה טבעונית
קונפי עגבניות – מתכון מצורף

ריבת בצל

1 ק"גבצל פרוס דק
כף חומץ בלסמי
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
כפית פלפל שחור

את כול החומרים  המיועדים לריבה מכניסים לסיר כבד, מכסים ומבשלים על אש קטנה  מאוד תוך ערבוב – מדי פעם   נוזלים נספגים.

 על הריבה לא להתייבש לגמרה – אפשר לשמור במקרר לשבועיים בכלי סגור.

 ריבת הבצל הזו נהדרת לאכילה ליד כבד, או על חלה של שבת.

עגבניות אפויות

8 עגבניות בשלות
1/2כוס  שמן זית

עלים מ 3 ענפי רוזמרין
2 שיני שום כתושות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור

פורסים את העגבניות לפרוסות של1 ס"מ  ומסדרים על נייר אפייה בתוך תבנית.

במעבד מזון מקצצים את כול שאר החומרים כולל שמן הזית.

מניחים את הרוטב שמתקבל במרכז כול עגבנייה.

אופים בתנור בטמפרטורה 150 – 160  מעלות  כ-40 דקות.

מבצק העלים מופשר ומרודד – קורצים 8 עיגולים בקוטר של 12-11 ס"מ. מסדרים את העיגולים על תבנית עם נייר אפיה. כדי שבצק העלים לא יתנפח – כמו בבורקס – דוקרים אותו במזלג במספר מקומות, מניחים נייר אפייה נוסף ותבנית נוספת שתלחץ על הבצק.           אפים כך כ-7 דקות  בחום של 180 מעלות, מצננים מעט.

עורמים על כול עגול שתי כפות ריבת בצל .

מעל מסדרים 3 חתיכות של עגבניות ושתי מטבעות גבינת עזים.

מחזירים את המגש לתנור ואופים עוד 7 דקות עד להזהבה של הבצק.

חשוב  לשים לב לא ליבש את הבצק.

 

מגישים את המנה הנהדרת לאחר שהוספנו מלמעלה ירק קצוץ דק ( למשל חסה עם רוקט) .

 אני ממליצה להכין כפול ממספר האנשים כי אף אחד לא יסתפק ביחידה אחת.

כשהחברים שלנו נפגשים בערב אני מגישה מזה זו עם בירה – הולך נהדר.

אפשר לקרוץ עיגולים יותר קטנים ואז קל באירוח או להכין בתבנית עגולה גדולה כמנה משפחתית.

 תהינו

 

  1. חתולי8 הגיב:

    שתהיי לי בריאה! זה מתכון שווה ברמות על! אולי אפילו אנסה אותו…. או שיותר פשוט תגידי לי מתי את מכינה…
    אני כבר מתגעגעת לשבת איתך ולקשקש..נו…..

    • איריס לוי הגיב:

      הי מותק
      נו תקפצי למים ! תלכי לסופר תקני את שצריך ותכיני !
      אשמח אם תצלמי ואפילו תכתבי על זה פוסט הורס כמו שרק את יודעת !
      ביקור – צריכה התראה של 5 דקות לפני הנחיתה שלך כדי ללבוש את בגדי השבת שלי .

השאר תגובה