איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שניצל תירס

dsc_1895

מרוץ החיים סוחף את כולנו . עבודה , בית משפחה  והניסיון המתמיד לגשר על הצרכים של כל החלקים במשולש בלי לשכוח להשאיר  גם מקום לעצמי  לא תמיד מצליח.

אני מבלה – כן מבלה הרבה מאוד שעות בשבוע במטבח . במטבח שלי בהכנה לאירועים או במטבח עם לקוחות בסדנאות הבישול . הרבה אנשים מסיקים ממשפט זה שאצלי בני הבית   אוכלים כל הזמן מנות גורמה  – לארוחת בוקר אוכלים ביצה עלומה ובצהרים קרם טרטר אז זה ממש לא נכון !!!

ישנם לא מעט ימים במהלך החודש בהם לאחר יום שלם של בישולים , פגישות ועוד אני פתאום נזכרת   אין בבית משהו לאכול . מה עוד פעם חביתה וקוטג' ?!

אז בדיוק בשביל הימים האלה אני שומרת לעצמי אוכל מוכן במקפיא . בעבר בעומדי מול מקרר הקפואים בסופר הבחירה הייתה   קשה  – בשניצל הזה יש כימיקלים מסוג אחד  ובזה יש כימיקלים מסוג אחרים , שאותם באופן עקרוני לא אכניס הביתה ואתן לבני משפחתי לאכול.

הוזמנתי לאחרונה להכיר את המהפך התזונתי הקורה בימים  אלו בטבעול  . חברת טבעול הוקמה לפני 30 שנה בקיבוץ לוחמי הגטאות ששמה על דגלה כבר בהיווסדה להכין אוכל מוכן מזין טעים וצמחוני. בעבר השתמשו בתוספים כימיים למוצרים כנהוג בתעשיית המזון אבל לא עוד ! בעקבות שינוי התפיסה של הצרכנים  והדרישה לצריכה של מזון בריא יותר, המכיל פחות מלח וסוכר וכמובן ללא חומרים משמרים .היה ברור שיש לעשות שינוי. כולנו הפכנו לצרכנים מתעניינים מעורבים  ומבינים יותר הרוצים לדעת במדויק מה המוצר שאנחנו מזינים בו את ילדינו , מה הוא מכיל וכל זאת בלי לוותר על הנוחות של רכישה קלה בכל סופר מרקט.

dsc_1888

טבעול לקחו על עצמם החלטה פורצת דרך והתחייבות – עד סוף שנת 2018 – לשנות את כל מוצריהם  שיכילו  רכיבים ביתיים בלבד תוך שמירה על הטעם המוכר.

המוצר הראשון שעבר את המהפך הוא שניצל התירס שהוא המוצר הנמכר ביותר מזה שנים בקטגוריה. ההתחייבות היא להשתמש בייצור שניצל התירס ברכיבים ביתיים בלבד אך….. עם שמירה מלאה על הטעם האהוב והמוכר . בדיוק את הנושא הזה של הטעם הוזמנו לבדוק –

נלקחו החומרים המפורסמים על האריזה של שניצל תירס טבעול  – כתוב שם

תירס , תירס טחון, קמח , גלוטן , חלמון ביצה ,מלח ופלפל . אז לקחנו את כל החומרים הללו , ערבבנו אותם ויצרנו צורה של קציצה /שניצל / אני עשיתי קציצה בצורת דג .

הקפאנו את התערובת – וזה מטיפ של היום – כדי לעשות קציצה מחומר שהוא נוזלי  . לאחר ההקפאה טיגנו את השניצל כמו שניצל – בלילה של קמח ומים וטבילה בפירורים לחם לטיגון קל – במפעל מטגנים רק 40 שניות , ואז לתנור לאפיה של 10 דקות – מוכן !!!

התקבל שניצל תירס בול כמו של טבעול – אז אם אתם רוצים להכין לבד – אפשר אבל  עם אתם רוצים שיהיה לכם במקפיא משהוא  , מהיר להכנה שהוכן מחומרים שיש בכל בית – שניצל טבעול.

והמתכון המדויק לשניצל תירס – טבעול

  • 100 גרם גרעיני תירס שלמים
  • 100 גרם גרעיני תירס טחונים
  • 2 חלבוני ביצה
  • 3/4 כפית מלח
  • 50 גרם קמח לבן
  • 5 גרם גלוטן ( אפשר לקנות בחנויות מתמחות )

תערובת ציפוי:

  • 50 גרם קמח
  • 115 גרם מים

פירורי לחם

שמן לקנולה טיגון

מכינה יופי של שניצלים – מיכל בן סימון

unnamedunnamed-1



 

 

השאר תגובה