איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק לחורף חם

מרק לחורף חם

כשהטמפרטורות בחוץ יורדות אני מעלה את הטמפרטורה במטבח – מרקי לחורף חם !!

עם השנים הילדים גדלו והיום הם נהנים מאוכל טוב , טועמים ומתנסים בטעמים שבעבר לא היו מוכנים  להכניס לפה. ארוחת ערב המועדפת אצלנו בימים  קרירים אלה היא מרק – המנה האולטימטיבית – מרק לחורף חם.

ישנם סוגים רבים של מרקים – אלה הצלולים שתוספת של קרוטונים ועשירה אותם . המרקים הסמיכים שתוספת על פסטה בסוף הבישול הופכת אותם לארוחה שלמה ואלה ה" מוקרמים" המקבלים את ההסמכה שלהם מתוספת שמנתית כל שהיא.

היום אני רוצה לשתף אתכם בשלושה מרקים שונים  שמייצגים יפה את שלושת הקבוצות הללו.

הראשון הוא מרק איטלקי –  מינסטרונה עשיר עם פסטה  מיסטה. פתיתי פסטה מיסטה– תוצרת ברילה האיטלקית מקורה בנאפולי והיא משלבת מספר צורות של אטריות: רחבה ומסולסלת, צרה וצינורית. האגדה מספרת כי תושבי  נאפולי חיפשו דרך לגרום למרקים להיות מגרים וטעימים יותר המשתלבת נפלא עם מרק ירקות על סוגיו הם יצרו פסטה קטנה משאריות של פסטות אחרות וכך נוצרה פסטה מיסטה.

המרק השני  – קלסיקה צרפתית – מרק בצל . הבצל מתבשל ביין לבן וחמאה. את המרק מגישים בצרפת עם טוסטים קטנים וערמה של גבינה ארומטית אנחנו נגיש מרק זה עם קרוטונים קטנים קרנצ'יים במיוחד של חברת מאסטר שף – איזה כיף .

טיפ קטן למרק מפנק במיוחד – תוספת של 2  כפות קמח במהלך הבישול תהפוך אותו לנימוח ומנחם במיוחד.

המרק השלישי – מרק ערמונים  – מרק קרמי מעודן ומלכותי שהינו מנה של מסעדות שממש קל להכינה בבית.

את הקרמיות במרק זה נקבל מתוספת של "שמנת " סויה או אורז של חברת אלפרו . אחוז השומן בשמנות אלה הוא 5% בלבד מה שהופך אותו למתאים מאוד לשומרים על הגזרה טבעוניים וגם מתאים לארוחת בשרים ולרגישים לחלב .

DSC_0017

DSC_0029

מרק מינסטרונה עם פסטה מיסטה

  • 2 קישואים
  • 1 בצל סגול
  • 2 פלפלים בצבעים שונים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ אורגנו יבש
  • ½ כפית טימין יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • כף סוכר
  • כפית מלח

שורפים את הירקות על להבה גלויה וקולפים.

חותכים את הירקות לקוביות בינוניות.

מחממים שמן זית בסיר כבד ומאדים בו את הירקות. מוסיפים את רסק העגבניות התבלינים וכליטר מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות על אש קטנה.

אפשר להוסיף ¾ כוס שעועית לבנה מבושלת.

מבשלים  את הפסטה לפי הוראות היצרן.

בקערת מרק יפה ממלאים מצקת וחצי של המרק מוסיפים כף גדושה של פסטה מיסטה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

DSC_0037

מרק בצל צרפתי

  • 4 בצלים גדולים פרוסים לטבעות – רצוי במעבד מזון
  • ½ כוס יין לבן
  • 100 גרם חמאה(שמן זית)
  • 2 כפות קמח
  • ליטר מים או ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סוכר חום

בסיר למרק מאדים בחום נמוך חמאה + בצל כחצי שעה או עד שהבצל מקבל צבע חום זהוב

מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט.

מוסיפים את הסוכר , מלח  ופלפל שחור ומערבבים.

מוסיפים את הקמח ומבשלים ביחד מספר דקות . מוסיפים את הנוזלים ומבשלים יחד כ 35 דקות.

מוזגים מהמרק החם לקערה מוסיפים קרוטונים של מאסטר שף וגבינה קשה ארומטית מגוררת ומגישים.

DSC_0038

מרק ערמונים

  • חצי ק"ג ערמונים טריים או קלופים באריזה
  • 1 בטטה
  • חצי גבעול סלרי
  • ½ גזר
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • כף שמן קנולה
  • מלח
  • ½ כפית קארי
  • סוכר
  • 1 מכל שמנת אלפו  5%
  • 100 גרם פקאן קלוי להגשה

בסיר מרק מטגנים קלות עם שמן את הבצל . מוסיפים את כל הירקות  + הערמונים.

מוסיפים 1 ½  ליטר מים ומבשלים  כ 20 דקות.

מתבלים , טוחנים עם מעבד מזון ידני בתוך הסיר.

לפני ההגשה מוסיפים את השמנת , בוחשים.

מוזגים את המרק לקערה ומקשטים באגוזי פקאן ובצל ירוק קצוץ באלכסון

תגובות סגורות.