איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קציצות כרובית

קציצות כרובית

קציצות כרובית קלילות וטעימות שמכינים בצ'יק, והולכות נפלא עם רוטב עגבניות עשיר  בטבילה קלה.

ממליצה מאוד לגייס קצת משמעת עצמית, ואל תחסלו אותן מיד – הן טעימות אפילו יותר כשהן קרות ואם אתם יודעים / מכירים את עצמכם שלא תצליחו להתאפק אז פשוט הכינו כמות כפולה מיד על ההתחלה.

קציצות כרובית

  • כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
  • 1/2 צרור כוסברה או פטרוזליה
  • בצל אדום קטן קצוץ דק
  • 1/3 כוס טחינה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • כפית אבקת אפיה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית גרם מסלה ( תבלין שניתן לקנות בכל חנות תפלינים)
  • שמן זית לטיגון
  • 1/3 כוס סולת

לרוטב העגבניות

  • 1/2 קילו עגבניות שרי יפות וקשות
  • 2 ראשי שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • עלים משלושה ענפי תימין

הכנת הקציצות

קוצצים את פרחי הכרובית דק – כמו קוסקוס .

מבשלים את הכרובית כ 4 דקות במיקרוגל בעוצמה מלאה מסננים ומקררים.

מוסיפים לפירורי הכרובית את הטחינה +כוסברה + בצל קצוץ +פירורי לחם+ גרם מסלה + אבקת אפייה +מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת תערובת יציבה. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד מעט פרורי לחם.

מחממים שמן במחבת גדולה. בידיים רטובות יוצרים קציצות , ליתר קרנצ' מגלגלים את הקציצה בסולת ומטגנים  3 כ דקות מכל צד עד להזהבה.

הכנת רוטב העגבניות

בתבנית אפיה לתנור או לטוסטר מסדרים את העגבניות + שיני השום הקלופות.

מוסיפים את עלי התימין + השמן הזית מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופי כ 3/4 שעה  שתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.

ב 10 הדקות האחרונות של האפייה מסירים את רדיד האלומיניום.

מוסיפים מלח וטוחנים את כל תחולת התבנית בבלנדר מוט או בבלנדר ביתי .

הרוטב נשמר זמן ארוך במקרר- בטוח שלא יישאר הרבה לשמור כי הוא נהדר

מגישים את הקציצות הנהדרות עם רוטב עגבניות נהדר

בתאבון

שף פרטי איריס לוי

  1. חלי הגיב:

    הי,
    תודה על השיתוף!
    הטעם נהדר אך הקציצה התפרקה לגמרי.. מה עשיתי לא בסדר?

    • איריס לוי הגיב:

      את הקציצות מדביקה הטחינה – אם מתפרק אז לא הוספת מספיק טחינה . אפשר להוסיף גם עוד מעט קמח

  2. מיה הגיב:

    האם יצליח באפייה? מעדיפה לא לטגן . תודה

    • איריס לוי הגיב:

      שווה לבדוק.
      האמת אני "טיגנתי " במחבת טפלון עם כפית של שמן זית . לא חושבת שכל כך משמעותי .

הגב ל- מיה