- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

קציצות דלעת ברוטב הודי

 

השילוב הנהדר בן שני סוגי דלועים – קישואים ודלעת יוצר טעם מיוחד.

ה קציצות  דלעת ברוטב הודי הללו רכות וטעימות עם טעם עדין של חומוס העטופות ברוטב קטיפתי מפנק .

השילוב בין חומרי גלם מזינים וטעימים מאוד מייצרים מנה ארומטית מחד ועדינה ומיוחדת מאידך.

השתמשתי בקמח חומוס אפוי הנותן טעם מודגש ומיוחד לקציצות דלעת ברוטב הודי הנהדרות הללו.

טיפים להצלחת המנה

קציצות דלעת ברוטב הודי

לקציצות

לרוטב

תיבול רוטב

הכנת הקציצות

ערבוב בקערה של כל מרכיבי הקציצות

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על משטח משומן מעט .ומקררים כשלוש שעות

הכנת הרוטב

טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב.

מחממים במחבת גדול שמן ומוסיפים את זרעי הכמון . ממתינים שיתחיל לרחוש ולקפוץ במחבת.

מוסיפים את הרוטב הטחון מבשלים יחד כ 5 דקות.

מוסיפים את כל התבלינים ומעט מים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מערבבים מידי פעם.

מטגנים את הקציצות .

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים יחד כ 5 דקות .

מסדרים את הרוטב והקציצות הנהדרות על צלחת ומעטרים עם עלי כוסברה טרייה

לעוד מתכונים מהמטבח ההודי של שף פרטי איריס לוי