איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פרחי קישואים במילוי דלעת

פרחי קישואים נחשבים אצלי למעדן ב ארוחה איטלקית ספרדית וצרפתית הם מוגשים כמנות פתיחה מיוחדות ומקפדות. עונתם של פרחי הקישוא הקצרה והקושי לשמור על טריותם מצרכים שהשף  הפרטי שמכין אותם  עדינות וזהירות כדי להגישם בשיאם ולהפיק מהם את המקסימום.

האביב שאנו בפתחו קורה לנו להיות מוכנים לבו הפרחים המקסימים הללו לשוק. בשדות של שפלת יהודה אפשר כבר למצה את היבול הראשון של פרחי הקישואים המופלאים

 את פרחי הקישואים אפשר להכין במספר רב של דרכים. הפרח יכול לשמש כמעטפת עדינה למלית אוורירית ויענה ברצון לבישול קצר בצליה או אידוי כדרך הצרפתים או ברוח האיטלקים  שיעדיפו לטגן את הפרח בבלילה פריכה ולהגישו עם מטבל , אנשובי או מיונז ביתי המבוטל בטרגון.

אני מאוד אוהבת את הדרך הצרפתית – שבה הפרח הוא כלי כיבול למלית.

כדי לשמור על מרקמו העדין של עלה הכותרת, מומלץ לשטוף את פרחי הקישוא על ידי טבילתם בקערת מים קרים. לאחר מכן יש לנערם בעדינות ולנגב רק את הקישואים הצמודים לפרחים. יש המקפידים להוציא את האבקנים בשל טעמם האבקני. מפרידים בזהירות את עלי הכותרת, מניחים מלית בעזרת כפית וסוגרים את העלים בצורת מעטפה.

פרחי קישואים במילוי דלעת, במטבל קוקוס וקארי

מרכיבים ל 6 מנות

  • 12 פרחי קישואים
  • חתיכת  דלעת  של 300 גרם
  • כף מחטי רוזמרין קצוץ
  • 1/2 צרור בזיליקום קצוץ
  • 200 גרם חזה אווז מעושן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית  אבקת קארי
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • כף מיץ לימון
  • 200 מ"ל חלב קוקוס,
  • שמן
  • מלח
  • ופלפל

מחממים תנור ל 200 מעלות . מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מוסיפים רוזמרין מלח, פלפל, קורטוב של שמן. אופים על מגש למשך 20 דקות או עד שהם רכים. מעברים.

מטגנים קלות את חזה האווז החתוך לקוביות קטנות ומוסיפים לדלעת כלל הבזיליקום והביצה. מערבבים היטב ומניחים כפית של התערובת כל פרח.

בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח מצה ותירס, מיץ לימון וחלב קוקוס עם קמצוץ של מלח. . מחממים את השמן היטב 170מעלות.

טובלים את הפרחים הממולאים בבלילה ומטגנים בשמן החם. כ 2-3 דקות. מניחים על מגבת נייר לניקוז.

בסיר קטן מכינים רוטב – על ידי בישול חלב קוקוס + אבקת קארי מלח ומעט סילן. מביעים לרתיחה ומצמצמים על אש קטנה .

מקררים את הרוטב ומוסיפים עירית קצוצה או כוסברה.

  1. חתולי8 הגיב:

    אני מכירה את המעדן הזה מאיטליה! זה טעים וקריספי!
    אני רק לא אוהבת קוקוס וקארי אז לכבודי תכיני משהו אחר…..

השאר תגובה