איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטרמה עוף ביתית

אצלי בבית אוהבים בשר! אני מגדלת שלושה גברים צעירים + בעלי שיחיה, ויש להאכיל אותם במזון בריא וטעים, שיהיה זמין גם כשאני לא בבית. ה פסטרמה עוף ביתית תופסת אצלנו מקום חשוב של סותם חורים, לסנדביץ' בדרך ל… במשהו קטן המתאים לרגע של רעב, סתם בשעת לילה כשחוזרים מבילוי, או בלילה בו לא צריך לקום לבית הספר ואפשר להיות במחשב עד השעות הקטנות.

את הפסטרמה אני עושה לבד, מחזה עוף עסיסי כמובן. העוף שורה במשרה ( מרינדה) 3 ימים לספיגת הטעמים.

אין לחשוש להשאיר אותו זמן ארוך במקרר כי במשרה יש מלח + סוכר בכמות נכבדה המונעת גדילה של חיידקים. הקור של המקרר שומר גם הוא.

המשרה הזה מומלץ על ידי לאחר מספר ניסיונות אך אין שום בעיה להחליף חלק ממרכיביו.

יש שמעדיפים להשתמש בחזה הודו – זו אפשרות , אצלי הייתה הצלחה גבוהה יותר לעוף.

 מצרכים לשני נתחי חזה עוף

למישרה

  •  שלוש וחצי כוסות מים
  • 2 עלה דפנה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף חרדל חלק
  • כף שטוחה מלח גס
  • כף שטוחה סוכר
  • כפות חומץ בן יין
  • שיני שום שלמות, קלופות

 לציפוי:

  •  4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל חלק
  • כפית פפריקה מעושנת

שמים בסיר בינוני את כל מרכיבי המשרה, מביאים לרתיחה ומצננים היטב.

 מניחים את העוף בתבנית או בקערה, יוצקים מעליו את המשרה, מכסים ושומרים במקרר שלושה ימים; מדי יום הופכים את העוף.

מוציאים את חזות העוף מהמשרה ומניחים על רשת למשך חצי שעה לניקוז עודפי הנוזלים. הופכים מדי פעם ומנגבים.

קושרים את חזה העוף לצורה של גליל כשהחלק החלק בחוץ; כך מכניסים פנימה לתוך הגליל את כל החתיכות הקטנות.

מחממים תנור מראש לדרגת חום נמוכה (160 מעלות צ.). מערבבים בקערית את חומרי הציפוי ומורחים בהם את העוף. מניחים את העוף על רשת המונחת על תבנית אפייה וצולים 40 דקות. הפסטרמה מוכנה כשהחום הפנימי של הנתח מגיע ל 76 מעלות – במדידה על ידי מד חום לבישול.

מצננים ופורסים. אפשר לאכול קר וחם.

אצלנו אוהבים להניח על לחם טרי, בצל פרוס, מיונז תוצרת בית ומלפפונים חמוצים.

  1. ששת שצ הגיב:

    נקרא מגניב

הגב ל- ששת שצ