איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטה טרייה

פסטה טרייה היא עונג בצלחת . יש סיבות רבות וטובות הופכות את הפסטה למזון פופולרי כל כך: היא זולה, היא מהירה וקלה להכנה, היא טעימה, היא מזינה והיא מגוונת להפליא. אפשר להגישה חמה או קרה, אפשר להגישה עם כול דבר – ירק, בשר, דגים ועוד. ניתנת לאפיה לשליקה, לטיגון ואפילו יכולה להיות מתוקה – מנה אחרונה משגעת. מלכת הפסטות  של ארוחה איטלקית היא הפסטה הטרייה הממולאת– מפונקת, עדינה ורגישה מכול בני משפחתה.

פסטה טרייה תוצרת בית ניתן לשמור במקרר עד 48 שעות כשהיא מאוחסנת בכלי אטום. ניתן להקפיא פסטה תוך הפרדה בין היחידות בניילון. לאחר הקפאה מבשלים את הפסטה במים רותחים ללא הפשרה.  כל הרכיבים לבצק הפסטה צריכים להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים בהכנה.

פסטה טרייה במילוי פטריות וריקוטה

להכנת כמות פסטה לשישה סועדים למנה ראשונה או ארבע סועדים למנה עיקרית.

  • 300 גרם קמח רגיל
  • 3 ביצים גדולות (60 גרם)
  • קורט מלח

מילוי

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה
  • 2 ענפים של תימין
  • סלסלת פטריות יער/שמפניון
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות גבינת פרמזן

 

 

מטגנים את הבצל להזהבה בחמאה. מוסיפים את התימין וממשיכים בתהליך הטיגון הקל.מוסיפים את הפטריות ממשיכים לטגן עד להגרת כל הנוזלים. מוציאים את ענף התימין ומוסיפים את גבינת הריקוטה והפרמזן . בודקים תיבול .
מקררים לפחות שעה לפני הכנת הרביולי.

  1. ליאור הגיב:

    נחמד הקאטלבאג הזה…..
    מי צילם?
    בפטריות קצת איבדת אותי אבל הכל נראה כ"כ מדהים, מרתק היה לראות את הסרטון! עכשיו בגללך אני רעבה…..

הגב ל- איריס לוי