- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

פסטה טרייה ברוטב ירקות גינה עשיר


הנושא אכילה בריאה , רגועה ואיטית ( מהמונח  Slow Food שמתרגם ממש לא טוב ) מאוד מעסיק אותי לאחרונה. מקור האוכל האיטי הוא בתנועה אשר נוסדה ב 1986 על ידי קרלו פטריני באיטליה בניסיון להילחם בתופעת המזון המהיר. התנועה מנסה לשמר את התרבות הקולינרית ולעשות שימוש נרחב במזון מן הצומח, בזרעים, בבשר מחיות משק ובגינון מסורתי המתאים לבית הגידול המקומי.  אני מאוד מאמינה בצריכה של מזון לפי עונתו , מה שגדל בגינה – זה מה שאוכלים.

היום הלכתי עם הנושא  יותר מהרגיל מבחינתי . בדרך כלל אני משתמשת בבישולי רק בצמחי התבלין הצומחים לי בגינה . הפעם הוספתי והשתמשתי בעלי מנגולד מהממים הצומחים בגינתי להכנת פסטה טרייה ברוטב ירקות גינה עשיר.

בדרך כלל בצק הפסטה מוכן מתערובת של קמח וביצים , בדרום איטליה שם הקמח עשיר יותר בחלבון – קמח מחיטת דורום – מכינים את הבצק של הפסטה מקמח ומים בלבד. כמובן עם תוספת קטנטונת של מלח כך עשיתי עם ה פסטה טרייה ברוטב ירקות גינה עשיר.

את הפסטה הכנתי מקמח ועלי מנגולד טריים טריים בלבד. השתמשתי רק בחלק הירוק של העלה , בשדרה  הלבנה אשתמש במילוי למאפה כל שהוא. הנחתי את הקמח עם עלי המנגולד הנקיים ומיובשים ממים במעבד מזון והפעלתי אותו – כ 5 דקות  – עד להיווצרותו של בצק אחיד.

פסטה טרייה ברוטב ירקות גינה

לפסטה

לרוטב

הפסטה

במעבד מזון מניחים את עלי התרד/מנגולד + הקמח + כפית מלח מערבלים עד להיווצרות כדור בצק.

מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון ניצמד , משהים למנוחה של לפחות חצי שעה.

קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים על משטח עבודה ל"נחש " קטן .

מניחים את הפסטה על מגש עם מעט קמח ליבוש של כחצי שעה.

הכנת הרוטב

במחבת גדול מניחים את השמן ומחממים מעט , מוסיפים את השום – זהירות שלא יישרף ומוסיפים את הקרישה ומטגנים כשתי דקות ביחד .

מוסיפים את הקישואים ומבשלים יחד כ 4 דקות , מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים יחד.

מרתיחים מים + מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה – כ 4 דקות בישול בלבד.

מעבירים את הפסטה המוכנה למחבת עם הירקות ומערבבים .

מוסיפים את עלי הבזיליקום מלח ופלפל שחור + כף סילאן .

מערבבים ומבשלים ביחד כ 3 דקות .

בתאבון