איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פיצה

DSC_4658

כל כך הרבה כתבו דיברו וניסו לעשות פיצה מושלמת.

פיצה היא המיצוי של הפתגם " כל המוסיף גורע" מספר מצומצם של חומרי גלם איכותיים ופשוטים שהשילוב ביניהם מייצר מופת קולינרי.

כאשר איטלקי שהגיע מנפולי לניו יורק ב 1895 נתקף געגועים קשים לאוכל של בית – הוא פתח את הפיצרייה הראשונה  לא האמין שהבצק השטוח המועשר בשמרים מעיר הולדתו יכבוש תוך זמן קצר את העולם. כ 60 שנה לאחר פתיחת הפיצרייה הראשונה בארה"ב אכלו פיצה באוסטרליה, אירופה וכמובן בארצות הברית.

בנאפולי הפיצה נחשבה לחטיף טעים וזול במשך 300 שנים , אפו אותה ברחובות הצרים בתנורים המוסקים בעץ ותיבלו אותה בעשבי תיבול , שמן זית איכותי או דגי אנשובי וחתמו עם גבינת מוצרלה טרייה.

כל אחד אוהב את הפיצה שלו אחרת – בעלת בצק דק או עבה , עם רוטב עגבניות או בלי  , עם תוספת זו או אחרת , אך יש מספר כללים חשובים שיש לשמור עליהם כדי לקבל את הפיצה הכי הכי.

אם התמזל מזלכם או שאתם מאוד אוהבי פיצות אז אני מאוד ממליצה לרכוש / לבנות תנור לבנים מיוחד.

אך גם ללא תנור כזה אפשר להגיע לתוצאות טובות מאוד :

  • רכישת אבן שמוט המונחת בבסיס התנור שעליה עושים את הפיצה
  • יש לחמם את אבן השמוט ביחד עם התנור שחומם מראש
  • אפיית הפיצה תמיד בחום מקסימלי בתנור הביתי
  • מכינים את הפיצה ואופים מיד.
  • לאפות את הבצק + התוספות הקשות – בצל וכו' מספר דקות ורק אחר כך להוסיף את הגבינה מעל
DSC_4650
DSC_4654

רוצים ללמוד להכין אוכל איטלקי קלסי לחצו כאן

 פיצה איטלקית

  • 1/2 ק"ג קמח
  • מים 300 גר'
  • שמרים יבשים 6 גר'
  • מלח 10 גר'

ללוש את כל החומרים, להוסיף מלח בסוף.

התפחה כ שעתיים  

ליצור 2 כדורים – להתפיח עוד 10 דקות

למתוח את הבצק לעיגול ולהניח בתבנית

רוטב עגבניות                             

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 3 עגבניות טריות מרוסקות על פומפייה
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית סוכר
  • כפית מלח

לערבב את כל החומרים ולטעום

הכנת הפיצה

על הבצק הפרוס מורחים מהרוטב .

מוסיפים את התוספות שאוהבים – בצל/ זיתים /תירס/ טונה פטריות ועוד.

אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות  מוציאים את הפיצה ומוסיפים את הגבינה מוצרלה, ואופים עוד כ 7 דקות או עד שהגבינה נמסה.

  1. חתולי8 הגיב:

    יפה לך התנור!!!
    נהדרת אחת!
    כייף לי לראות איך את הופכת לאימפריה! יש לך את זה בענק!

השאר תגובה