- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

פיצה טבעונית

אני לא טבעונית ואף אחד מילדי לא הפך לטבעוני לאחרונה אבל מספרם של הטבעונים הולך ועולה באוכלוסייה. אחותי , השכנה מימין , המשפחה שגרה ממול,  לקוחות המגיעים לסדנאות או מקיימים אירועי שף פרטי בביתם וגם הרבה מקוראי מבקשים מתכונים טבעוניים . כשמגיע לביתנו אורח טבעוני אני מתאימה את הארוחה לצרכיו אך לא מתפשרת על הטעם . כמעט תמיד פיצה טבעונית תהיה חלק מהתפריט.

האמת אני לא כל כך אוהבת להשתמש ב"תחליפים" כל מיני "כמו בשר" "כמו קצפת" וכו' מעדיפה לעשות מנות שחומרי הגלם בהם נכונים ומתאימים בדיוק למנה כמו – רסק תפוחים באפייה או טחינה בבישול.

לאחרונה קיבלתי לטעימה את ה "גבינות" של משו משו – המיוצרים על בסיס צמחי בלבד המתאימות לטבעונים וגם לרגישים ללקטוז – סוכר החלב. האמת לאכילה במקום גבינה צהובה לא התאים לי אבל על פיצה – ממש טוב.

כאוהבת פיצה מושבעת לא יכולה לחשוב על חיים ללא פיצה או על פיצה ללא גבינה כך ש"ימי ימי" הוא פתרון מצוין , טעים  ומנחם.

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

פיצה טבעונית

1/2 ק"ג קמח

מים 350 גר'

שמרים יבשים 9 גר'

מלח 10 גר'

ללוש את כל החומרים, להוסיף מלח בסוף.

התפחה כ שעתיים  

ליצור 2 כדורים – להתפיח עוד 10 דקות

למתוח את הבצק לעיגול ולהניח בתבנית

ערבב את כל החומרים ולטעום

הכנת הפיצה

על הבצק הפרוס מורחים מהרוטב .

מוסיפים את התוספות שאוהבים – בצל/ זיתים /תירס/  פטריות ועוד.

אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות  מוציאים את הפיצה מפזרים חתיכות של "משו משו , ואופים עוד כ 7 דקות או עד ש"הגבינה" נמסה.

מתכון ל רוטב עגבניות לפיצה  כאן בקישור