איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סמוסה הודי כהלכתו

אני מאוד אוהבת אוכל הודי ובמיוחד סמוסה  – אין על סמוסה הודי כהלכתו – פריך מתובל היטיב . אז כדי להכין סמוסה הודי כהלכתו כזה במילוי ירקות ותבלינים פניתי לאחת והיחידה  רינה פושקרנה . היא טבחית נהדרת ומארחת מופלאה בעלת לב רחב וחיוך כובש . רינה מאוד אוהבת לחלוק מהידע הרב שלה ברזי הבישול . כשביקשתי לקבל את המתכון לסמבוסק הנפלאים שלה היא כמובן הסכימה אך רק לאחר שתיקנה אותי ששמם "סמוסה" ולא סמבוסק.

סמוסה הודי כהלכתו

סמוסה הודי כהלכתו 

לבצק:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חמאה (לא מלוחה) או 2 כפיות שמן
  • 1/2 כפית זרעי קימל
  • 8 כפות מים קרים – כ 1/3 כוס מים
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה/ אבקת אפייה

למלית:

  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • 1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
  • 1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
  • 1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק
  •  2 כוסות שמן לטיגון עמוק

  1. הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
  2. המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
  3. מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
  4. הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
  5. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.

 הערות:

  • ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים – אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
  • אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.

 

רוצים ללמוד לבשל מנות נוספות מהמטבח ההודי ?

הזמינו עכשיו סדנת בישול הודי 0544944205

  1. תמר הגיב:

    כמות המים בבצק לא מספיקה.יכול להיות שהכוונה ל8 כפות ולא כפיות כמו שכתוב?

השאר תגובה