סלט שורשים ברוטב סילאן מיוחד
קשה להתעלם מ סלט שורשים ברוטב סילאן מיוחד סלט ססגוני ומלא טעמים , האמת כשיש סלט עשיר כמו זה אני לא זקוקה שום תוספת – בשבילי הוא מהווה ארוחה שלמה של פינוק. אם ממש רוצים להתפנק או שזו ארוחה חגיגית במיוחד- ראש השנה וכו' מוסיפים פקנים מסוכרים אותם מכינים לבד.
חשוב לתבל את הסלט סמוך להגשתו אחרת הפקאנים מאבדים מפריכותם והירקות " מתעייפים ונובלים " ואז הסלט שלנו ממרגש הופך להיות סמרטוטי ומשעמם .
פקאנים מקורמלים בסילאן – מחממים מחבת וקולים בה 1/3 כוס פקאנים טבעיים כשתי דקות. מוסיפים 3 כפות סילאן כנרת טבעי ( ללא תוספת סוכר) מערבבים כדקה כשהסילאן רותח ומסמיך מעט מכבים את הלהבה , מצננים וקוצצים גס.
זה הסלט שאני אגיש בארוחת ראש השנה המשפחתית
סלט שורשים ברוטב סילאן מיוחד
- 2 כוסות כרוב לבן פרוס לרצועות
- 2 כוסות כרוב סגול פרוס לרצועות
- 2 גזרים חתוכים לפלחים דקים
- 2 יחידות קטנות קולרבי חתוך לרצועות דקות
- 3 יחידות בצל ירוק או מקלוני סלרי קצוצים
- 1/2 סלסילת נבטי שעועית
לרוטב
- 3 כפות סילאן טבעי כנרת
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1/4 כפית פתיתי צ'ילי
- מלח
מערבבים את כל הירקות בקערה
קוצצים את הפקאנים ומערבבים עם הירקות
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת . טועמים ומתקנים תיבול .
מגישים מיד