איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סופלה גבינות

סופלה גבינות

כשאני חושבת על סופלה גבינות אני תמיד נזכרת בבית הקפה הקטן בפריז, אחר צהרים נעים אחרי סיור רגלי ארוך. מנוחה נעימה של קפה טוב ומאפה מתקתק ואוורירי – מנה של שף. אני ממשיכה להפליג בטעמים עד ל ארוחה צרפתית מלאה .

אבל סופלה זה לא רק פריז וגם לא רק מתקתק. הוא יכול להיות מוכן בבית ודורש הקפדה על מספר כללי ברזל; אפשר להכינו מלוח ולתבלו  בצמחי תבלין שונים.

סופלה שנאפה כהלכה מתרומם מעל לשפת התבנית ופניו העליונים מקבלים גוון חום בהיר זהוב.

חום התנור גורם לסופלה לעלות, הוא מעודד את האוויר להתרחב בתוך תערובת הבצק הקלילה.

חלבון הביצה שהוקצף מתרחב והוא שגורם לצורת המאפה, קלילותו ומשמר אותה.

כדי שהסופלה יעלה יפה מעל לדפנות הכלי וייצמד אליה יש לשמן את התבנית ולאבק אותה  בקמח או בגבינה מגוררת כאשר מדובר במאפה מלוח; מאבקים בסוכר אם מדובר במאפה מתוק.

מספר כללים חשובים להכנת סופלה גבינות מושלם:

1. משמנים את תבנית הסופלה ומאבקים , את עודף הקמח/סוכר מנערים החוצה.

2. מכינים רביכה ומוסיפם אליה בבחישה את צמחי התבלין. עד כאן ניתן להכין מראש

3. מכינים מקצפת וברגע האחרון מאחדים לתערובת אחת ומעבירים לתבנית הסופלה המוכנה.

4. מעבירים את האגודל מסביב לשולי התבנית הפנימיים ומנקים תעלה צרה כדי לאפשר לתערובת להתרומם בצורה אחידה.

 סופלה גבינות

4 כלי הגשה אישים

בשמל

  •  40 גרם חמאה
  • 40 גרם קמח
  • 250 גרם חלב
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט מגורד

     תוספות

  • 100 גרם גבינת אמנטל/גרוייר מגוררת
  • 3 חלמונים
  • 5  חלבונים
  • קורט מלח
  • 2 כפות עירית קצוצה דק

 לשימון הכלים

  • 20 גרם חמאה רכה
  • 20 גרם קמח

 משמנים את תבניות הסופלה בחמאה רכה ומעט קמח, ומקררים.

מכינים בשמל על ידי המסת החמאה  בקלחת קטנה, מוסיפים את הקמח ובוחשים במטרפה  עד לקבלת רביכה לבנה וחלקה – ללא גושים.

מוסיפים את החלב ומבשלים בזהירות  על אש נמוכה  עד שיהיה סמיך.

מצננים בטמפרטורת החדר, מוסיפים את החלמונים , גבינה, עירית ומתקנים תיבול.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים קורט מלח ומקפלים בעדינות בשני שלבים אל תוך הבשמל.

תחילה ⅓ מתערובת החלבונים ולאחר מכן את היתר ומאחדים.

יוצקים מיד לתבניות עד לגובה ⅔ ואופים כ- 20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.

אם מכינים סופלה אחד גדול יש לאפתו בחום נמוך 160-170 מעלות לכ- 35-40 דקות.

ממליצה לכם להכין סופלה נפלא זה

איריס לוי שף פרטי

  1. חתולי8 הגיב:

    וואי, וואי, וואי…..
    וגם שכחתי לומר: וואי, וואי, וואי…..
    תכיני! אני ישר באה לנשנש!!!

הגב ל- איריס לוי