- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מרק עגבניות עם ניוקי

החורף קורא לי להכין מרק . כשמתחשק לי מרק עגבניות עם ניוקי – כזה  עשיר ומחמם אני הולכת לסופר מרקט לקנות עגבניות – לרוב אני מוצאת עגבניות המתאימות יותר להחמצה או לטיגון כמו בסרט הנהדר "עגבניות ירוקות מטוגנות" . העגבניות של החורף הגדלות בחממה לרוב לא טעימות או יותר נכון יש להן טעם יותר של מלפפון מאשר של עגבנייה לכן אני משתמשת בעגבניות משומרות .

גם באיטליה השפים הכי חשובים משתמשים להכנת רטבים ומרקים של עגבניות בקופסאות שימורי עגבניות. העגבניות נקטפות באיטליה מהשדה בשלהי חודש אוגוסט – שיא העונה – כשהן בשרניות עסיסיות ומתפוצצות מטעם. נארזות במהירות וכך שומרות על האיכות הטריות והטעם המקורי והטבעי . סדרת מסטר שף מייבא עגבניות אלו לארץ ובהן אני השתמשתי להכנת המרק בשילוב עם עגבניות שרי בשלות

אני ממליצה מאוד להכין את הניוקי לבד לפי המתכון בפוסט זה לניוקי תפוחי אדמה. אם לא מתחשק לכם ניתן לקנות ניוקי בכל סופרמרקט  באריזת וקום  לאחר הכנת הניוקי אני ממליצה (לפני הבישול) להניח אותם  על מגבת או על מגש מקומח קלות, כדי למנוע מהניוקי מלהידבק אל פני השטח או אחד את השני.

טיפ חשוב למרק "נקי" משמע לא עכור ומעונן הוא להכין את הניוקי בסיר עם מים רותחים ורק אחר כך להכניסם לצלחת המרק . כך בתוך המרק יהיו לכם כריות ניוקי נפוחות אווריריות ולבנות

מרק עגבניות עם ניוקי

5 צלחות מרק

מצרכים לציר ירקות

להרתיח ולבשל כחצי שעה ולסנן – להשתמש בנוזלים

בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ + הסלרי והגזר.

מטגנים ביחד כ 10 דקות. מוסיפים את הפלפל הקצוץ + שום קצוץ

מוסיפים את עגבניות השרי החצויות + קופסאות קוביות עגבנייה , ממשיכים לבשל ביחד עוד כ 5 דקות.

מוסיפים את ציר הירקות או מים ומבשלים ביחד על אש קטנה כ 30 דקות.

מוסיפים מלח ופלפל שחור וטועמים

טוחנים את המרק במעבד מזון מוט

מכינים את הניוקי

מוזגים לצלחת מרק , מוסיפים מספר כריות ניוקי , זורים בזיליקום מעל ומזליפים חומץ בלסמי איכותי ומגישים