איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרינדות לשיפודי עוף

מרינדות לשיפודי עוף

עם ישראל אוהב לעשות "על האש". יוצאים לחגוג עם המשפחה / חברים בטבע וכמובן …. " על האש " מסורתי . אבל רוצים לחדש רוצים להכין מרינדות לשיפודי עוף, שונות  מאלה שהכנו ביום העצמאות – שכולם יגידו " וואו , מי הכין את העוף הזה ….  ט ע י ם  ! " יש כאן בשבילכם שתי מרינדות לשיפודי עוף.

אז בשביל זה אני כאן . רגע לפי שנכין מרינדות מיוחדות רוצה לתת לכם מספר טיפים חשובים

  • את המרינדה שמים רק בכלי זכוכית , חרסינה או בשקית רוכסן. כלי פלסטיק או אלומיניום, נחושת וכו' עלולים להגיב ל חומציות שבמרינדה .
  • את הבשר במרינדה משהים במקרר לשעתיים ועד 24 שעות
  • נתחים דקים הם הטובים ביותר למרינדות.
  • חשוב במיוחד !   בעוף  לא מבושל יש חיידקים . אין להגיש לסועדים בשר עוף שאינו מבושל עד הסוף !

כדי שהבשר יצא הכי טוב שיש נשתמש תמיד בבשר איכותי – זה ברור אבל חשוב להדגיש גם כשמכינים את המרינדות נכין אותם תמיד מחומרי הגלם המשובחים ביותר – היין הכי טוב, מיונז הכי עשיר בטעמים , החרדל הכי איכותי וכו'.

בשתי מרינדות שיפודי עוף השתמשתי בחרדל דיז'ון צרפתי ובמיונז הולנדי אמיתי .

טעמו של החרדל הצרפתי החדש  נפלא, משתלב היטב במרינדה ומוסיף חריפות נעימה המתאימה גם לטעמם של ילדים.

מקורו של המיונז הוא בצרפת, אך הולנד היא המדינה הידועה כמדינה המאמצת של המיונז בזכות  המנה המפורסמת – הצ'יפס ההולנדי, המגיע בליווי מיונז איכותי. המיונז החדש עשיר בטעם ומיוצר עם שמן קנולה ולא עם שמן דקל הפחות בריא ומכאן מכיל פחות שומן לא רווי.

מרינדות לשיפודי עוף

מרינדות לשיפודי עוף

חזה עוף סילאן  וחרדל

 4 נתחי חזה עוף נקיים מעור וגידים חתוך לאורך לרצועות

למשרה:

  • 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
  • 3 כפות סויה
  • 3  כפות סילאן
  • 3  כפות יין לבן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 שיני שום כתוש
  • כף שמן קנולה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼  כפית שבבי צ'ילי חריף

 חזה עוף בקארי וסילאן

מרינדה אחרת מהרגיל שאני אוהבת במיוחד היא מרינדה שמשתמשים בה במיונז .השימוש בשם איולי לקוח מעולם הבישול הצרפתי של מיונז ביתי שאותו מכינים מביצים שמן ותבלינים – השתמשתי במתכון זה במיונז הולנדי איכותי במיוחד של חברת מאסטר שף שמקצר מאוד את התהליך . המיונז יוצר מעטפת קראנצ'ית ומלאת טעם סביב חזה העוף ומותיר את העוף עסיסי במיוחד.

איולי קארי

  • ½  כוס מיונז איכותי
  • 2  כפות משחת קארי ירוקה או אדומה – זהירות מאוד חריף!
  • 1 כף סילאן
  • 5 שיני שום, קלופות ומגוררות דק
  • צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב. מוסיפים את חזה העוף החתוך לרצועות ומערבבים בעדינות, כך שיכוסו כולן במרינדה מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות עד 24 שעות.
  2. משפדים את העוף על שיפודים וצולים כ-3 דקות מכל צד על הגריל. מדי פעם מברישים את הבשר בשאריות המרינדה .
  3. מגישים מיד.

השאר תגובה