איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ממתק תמרים ואגוזים

ממתק תמרים ואגוזים

אנחנו יוצאים לרכיבות שטח על האופניים של כשלוש שעות מידי שבת . בכל רכיבה  אנחנו גומאים 25 – 35 קילומטר . יוצאים לשדות מסביב למושב או שמחליטים על רכיבה יותר אורבנית ואז מעמיסים את שני זוגות האופניים על המכונית ונוסעים לבת ים . מחנים את האוטו , פורקים את האופניים , רוכבים על קו החוף המרוצף להרצליה דרך יפו היפהפייה . מסלול מקסים שבשבת בבוקר הופך להיות מאוד עמוס באנשים .

אני מקפידה לקחת אתנו מקורות אנרגיה שיחזקו אותנו במהלך הרכיבה – בעבר נהגנו לקחת חטיפי אנרגיה שרכשנו . היום אנחנו לוקחים חטיף אנרגיה  שאני מכינה בבית – ללא חומרים כימיים טעים ועשיר. המתכון בהשראת מתכון שהכין פעם מיקי שמו עם התאמות שלי.

ממתק תמרים ואגוזים ממכר

ל 70 יחידות

  • 1/3  כוס   סילאן
  • 1/3 כוס סוכר חום כהה
  • 200 גרם תמרים מגולענים חתוכים לקוביות
  • 3/4 כוס פיסטוקים קלופים
  • 3/4 כוס אגוזי מלח קלופים
  • 3/4 כוס שקדים קצוצים מעט
  • 1/2  אגוזי לוז קלויים

1/2 כפית קינמון טחון

  • קורט מלח

לציפוי

  • 3 כפות גדושות – קוקוס טחון
  • אפשר לצפות גם בגרעיני חמנייה קלופים וקלויים

*ניתן ואף מומלץ לשנות ולגוון בכמויות ובסוגי האגוזים ע"פ הטעם וההעדפה האישית

מכינים את התערובת:

בקערה מערבבים יחד את כל סוגי האגוזים וקולים על מחבת חמה מספר דקות.

בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית מחממים את הסוכר והסילאן עד שהתערובת מבעבעת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות התמרים המגולענים. המלח והקינמון. מערבבים בכף עץ עד שהתמרים מתרככים מאוד ומתקבלת תערובת אחידה.  מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את תערובת האגוזים. מערבבים כך שכל האגוזים יצופו היטב בתערובת התמרים. מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך 30 דקות להתגבשות.

מעצבים:

מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל – 4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל מהודק בקוטר של 4 ס"מ. מניחים את הקוקוס בצלחת גדולה ומגלגלים כל גליל בקוקוס הטחון כך שיצופה היטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל – 30 דקות. מוציאים ובעזרת סכין משוננת חותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.

שומרים בקירור בקופסא אטומה עד 10 ימים.

מתאים מאוד כחטיף בריא ומצוין בזמן או אחרי פעילות גופנית.

השאר תגובה