איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מוסקה – מאפה חצילים ובשר

בשנים האחרונות ביתנו הפך להיות "בריא יותר" משתדלים לעשות יותר פעילות גופנית – בעלי ואני רוכבים על אופניים בשטח והילדים רצים . גם נושא הבישול בבית שונה – צורכים פחות שומן, פחות סוכר, פחות בשר אדום.

שמחתי מאוד לקבל את ההזמנה להשתתף במפגש בתנובה הדן ב"מצפן התזונתי  "  בשינוי לאורך חיים בריא יותר. תנובה כיצרן המזון הגדול במדינה לקחה על עצמה להפחית את כמות הסוכר והמלח בכול מוצריה במיוחד אלה הניתנים לילדים. הטעמים שאנו חשים של סוכר ומלח הם טעמים נרכשים ואפשר להרגיל אותנו לצרוך פחות. חשוב שהתהליך יעשה בהדרגה כדי שנתרגל ולא "נזרוק" את האוכל כי הוא לא מתוק מידי או לא מלוח מידי.

בזכות המפגש הזה אני חושבת יותר על כל שקשוק ממלחיה  , מפחיתה את כמות המלח שבה אני משתמשת במהלך הבישול. כמו כן הורדתי את כמות הסוכר שאני משתמשת. חשוב לי להדגיש כי עם השינוי החלטתי להמעיט בטיגון  ולעבור יותר לאפיה .

בהשראת המצפן התזונתי הכנתי מוסקה – פחות מלח, פחות סוכר ופחות שמן לטיגון . כדי לקבל טעמים נפלאים עם פחות צורך במלח הוספתי לבשר המתבשל כפית של קינמון שהעשירה את המילוי.

ממליצה לכם מאוד לנסות התקבלה מוסקה נפלאה עשירה ומענגת  והרבה יותר בריאה .

DSC_0104

מוסקה מאפה חצילים ובשר

  • 3 חצילים קלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/3 ק"ג בשר הודו טחון
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 4 ענפים של תימין
  •  כוס וחצי ציר ירקות
  • ½ כפית מלח
  • כפית קינמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות  שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט

 

DSC_0078

DSC_0087

DSC_0088

DSC_0091

 

חותכים את החצילים לרוחב לעיגולים בעובי של כ סנטימטר , ממליחים את החציל ומשהים לחצי שעה כדי שיגירו את הנוזלים.

בזמן הזה מטגנים במחבת את הבצל עם כף שמן אחת ומוסיפים את ענפי התימין, כשהבצל  מקבל צבע זהוב קל מוסיפים את שני סוגי הבשר ומבשלים תוך ערבוב עד שמשנה את צבעו.

מוסיפים את רסק העגבניות , עגבניות חתוכות  וחצי כוס ציר הירקות. מטבלים במלח, פלפל שחור וקינמון  ומבשלים ביחד כרבע שעה.

שוטפים את החצילים מהמלח וסוחטים את הנוזלים מהם. מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית אפיה ומברישים אותם קלות בשמן זית משני הצדדים ואופים בחום מקסימלי בתנור עד להשחמה משני הצדדים.

מכינים את הרביכה – במחבת קטן מחממים 2 כפות שמן . מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר מוסיפים את כוס ציר הירקות ואגוז המוסקט וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך לטקסטורה של יוגורט

מסדרים שכבה של חצילים בתבנית, ועליה את הבשר המבושל ומסיימים בשכבה של חצילים.

שופכים את הרביכה על שכבת החצילים ומכניסים לתנור לאפיה של 30 – 40 דקות בחום של 180 מעלות. עד להשחמה יפה של המאפה

dsc_9620

DSC_0100

השאר תגובה