- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מאפה תפוחי אדמה וטונה

הצורך ליצור כל פעם מחדש מטעם חדש לארוחות הערב המשפחתיות מהנה אותי במיוחד.

אוהבת מאוד לחבר חומרי גלם שונים שעל פניו לא אמורים ללכת ביחד  , אבל כששמים אותם בכפיפה אחת פתאום מרגישים היייי הרי הם כל כך מתאימים , מתחברים ומעצימים אחד את השני.

כך קרה לי כשהתחלתי לבנות את המאפה של תפוחי אדמה וטונה . אני לא הראשונה שמחברת בן תפוח אדמה לטונה משומרת – שנים אנחנו נהנים מאוד מהחיבור האולטימטיבי של שניהם בסנדוויץ" הטוניסאי . אבל לאפות אותם ביחד עם גבינות ביצים ועטופים בבצק עוד לא יצא . בכלל תפוחי אדמה אפויים בבצק למעט המקרה של בורקס תמיד מצחיק אותי – פחמימה בתוך פחמימה ?! כמו לעשות כריך של פיתה ממולאת בלחם .

אז במאפה המפתיע החדש צרפתי בצק רך ונימוח עם קוביות תפוחי אדמה , טונה איכותית משומרת , צמחי תבלין  וגבינות שאני אוהבת  – התקבל מאפה ריחני מפתיע וטעים טעים לארוחת ערב משפחתית בערב קר.

מאפה תפוחי אדמה וטונה

לבצק

למילוי

במעבד מזון עם להב המתכת מניחים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד ליצירת גוש בצק אחיד ( ערבוב יתר מקלקל)

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד  ומניחים במקרר למנוחה של כחצי שעה .

בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם הפטרוזיליה הקצוצה ו  1/2 מכמות התבלינים.

בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם הפרמז'ן ושאר התבלינים .

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3/4 סנטימטר ומסדרים אותו בתבנית נאה  משומנת במעט חמאה. משאירים מעט מהבצק שישתפל מדפנות התבנית כדי "לסגור" מעט את קצות המאפה.

למרכז התבנית המכוסה בבצק שופכים את תפוחי האדמה , מעליהם מסדרים יפה בשכבה אחידה את הטונה.

מעל שופכים את תערובת הביצים עם הגבינה – חשוב שתגיע לכול פינה במאפה כי היא זו שמחברת את כול המרכיבים.

מקפלים פנימה את קפלי הבצק שהותרנו לסגירה נאה – חלקית של המאפה .

מפזרים במרכז את המוצרלה המגוררת.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 40 דקות או עד להשחמה יפה של המאפה.