הצורך ליצור כל פעם מחדש מטעם חדש לארוחות הערב המשפחתיות מהנה אותי במיוחד.
אוהבת מאוד לחבר חומרי גלם שונים שעל פניו לא אמורים ללכת ביחד , אבל כששמים אותם בכפיפה אחת פתאום מרגישים היייי הרי הם כל כך מתאימים , מתחברים ומעצימים אחד את השני.
כך קרה לי כשהתחלתי לבנות את המאפה של תפוחי אדמה וטונה . אני לא הראשונה שמחברת בן תפוח אדמה לטונה משומרת – שנים אנחנו נהנים מאוד מהחיבור האולטימטיבי של שניהם בסנדוויץ" הטוניסאי . אבל לאפות אותם ביחד עם גבינות ביצים ועטופים בבצק עוד לא יצא . בכלל תפוחי אדמה אפויים בבצק למעט המקרה של בורקס תמיד מצחיק אותי – פחמימה בתוך פחמימה ?! כמו לעשות כריך של פיתה ממולאת בלחם .
אז במאפה המפתיע החדש צרפתי בצק רך ונימוח עם קוביות תפוחי אדמה , טונה איכותית משומרת , צמחי תבלין וגבינות שאני אוהבת – התקבל מאפה ריחני מפתיע וטעים טעים לארוחת ערב משפחתית בערב קר.
מאפה תפוחי אדמה וטונה
לבצק
- 2.5 כוסות קמח לבן ( אפשר 50% לבן 50% מלא)
- 80 גרם חמאה
- 1 גביע יוגורט או אשל
- 1/2 כפית מלח
למילוי
- 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים , חתוכים לקוביות של 2 סנטימטר המבושלים לריכוך .
- 2 קופסאות טונה בשמן – מנקזים את השמן
- 1/2 צרור פטרוזיליה ( רק עלים )קצוצה – אפשר להחליף בעירית
- 3 ביצים
- חצי כוס גבינת פרמז'ן מגורר
- 50 גרם גבינת מוצרלה
- 1/2 פלפל שחור
- 3/4 כפית מלח.
במעבד מזון עם להב המתכת מניחים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד ליצירת גוש בצק אחיד ( ערבוב יתר מקלקל)
עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומניחים במקרר למנוחה של כחצי שעה .
בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם הפטרוזיליה הקצוצה ו 1/2 מכמות התבלינים.
בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם הפרמז'ן ושאר התבלינים .
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3/4 סנטימטר ומסדרים אותו בתבנית נאה משומנת במעט חמאה. משאירים מעט מהבצק שישתפל מדפנות התבנית כדי "לסגור" מעט את קצות המאפה.
למרכז התבנית המכוסה בבצק שופכים את תפוחי האדמה , מעליהם מסדרים יפה בשכבה אחידה את הטונה.
מעל שופכים את תערובת הביצים עם הגבינה – חשוב שתגיע לכול פינה במאפה כי היא זו שמחברת את כול המרכיבים.
מקפלים פנימה את קפלי הבצק שהותרנו לסגירה נאה – חלקית של המאפה .
מפזרים במרכז את המוצרלה המגוררת.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 40 דקות או עד להשחמה יפה של המאפה.