איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לחם כפרי עם אגוזים

האביב כבר כאן ואפשר להריח אותו באוויר . בפריחת החרציות , ובתחילתו של הזמזום הקבוע של היתושים / זבובים באוויר. עם האביב מגיעות ההכנות לפסח וזה הזמן לסיים את מלאי הקמח שיש לי במזווה . אני אופה היום לחם אהוב במיוחד לחם כפרי עם אגוזים . לחם עשיר בטעמים שלא מצריך הכנת בצק מקדים .

בבצק של לחם זה צרפתי קמחים שונים שהשילוב ביניהם מעניק עומק טעמים נוסף .קמח שיפון עם קמח חיטה ובנוסף קמח תירס המוסיף טעם ייחודי ופריכות נעימה ללחם. הוספתי גם אגוזי מלך שמוסיפים טקסטורה וטעמים – אפשר להוסיף סוגי אגוזים שונים – לשלב ביניהם גם יהיה מעניין.

לחם כפרי עם  אגוזים

מרכיבים לשני כיכרות

  • 3 כוסות קמח שיפון מלא
  • 2 + 1/2  כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות גלוטן ( לא חובה)
  • 1/2 כוס קמח תירס טחון גס
  • 1 כף מלח
  • 1 +1/2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סילאן או סוכר חום
  • 40 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • 80 גרם אגוזי מלך ( או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
  • 2 כוסות מים

לציפוי

  • מעט קמח לבן או קמח תירס גס

מנפים את הקמח המלא  והלבן ביחד + הגלוטן.

בקערה מערבבים את הקמחים עם  קמח התירס + האגוזים + שמרים.

מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש כשמתחיל להתקבל בצק מוסיפים את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש ( ביד או במיקסר עם וו לישה ) כ 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח לבן.

את הבצק שמתקבל מניחים בקערה עם מעט שמן ומכסים בניילון נצמד ומאפשרים תפיחה של כשעתיים להכפלת נפחו.

על משטח מקומח קלות מוציאים אויר מהבצק ומחלקים לשני חלקים שווים ליצירת שני כיכרות.

יוצרים כיכר עגול או צינורי המתאים לתבנית לחם – ומניחים בתבנית המכוסה בניר אפיה.

מכסים במגבת יבשה ומאפשרים תפיחה נוספת של כ שעה.

מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות ומניחים בקרקעית התנור תבנית חד פעמית ריקה .

מפזרים קמח לבן או  קמח תירס על הכיכרות . בעזרת סכין חדה חורצים חריצים בבצק – 4

מכניסים את כיכרות הלחם לתנור , יוצקים מים לתבנית הריקה – נוצרים אדים – וסוגרים מהר את דלת התנור.

אופים כ 15 דקות בחום גבוה ולאחר מכין מנמיכים את החום ל 190 מעלות.

ממשיכים לאפות כ 35 -40  דקות  או עד להשחמה והתקשות של הכיכרות.

מוציאים מהתנור ומקררים על רשת מחוץ לתבנית

 

  1. נטע הגיב:

    היי,
    כמה אגוזים? לא רשום….
    תודה.

    • איריס לוי הגיב:

      היי נטע
      תודה – צודקת!
      הוספתי 80 גרם אגוזי מלך . את יכולה להוסיף כל אגוז אחר שאת אוהבת כמו פיסטוק, שקדים ,פקאן וכ'ו

השאר תגובה