איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לביבות מיוחדות

IMG_3174

אני מאוד אוהבת לטגן בשמן זית המוסיף טעם רב מאוכל וגם יש לו ערך בריאותי .

מבין כל סוגי השמנים הצמחיים הנפוצים על המדף, שמן זית איכותי הוא דווקא המתאים ביותר לטיגון. שמן הזית הוא השמן העשיר ביותר בחומצת השומן המומלצת והעמידה ביותר בחימום . לשמן זית איכותי נקודת עישון המתאימה גם לטיגון עמוק, והוא עשיר בנוגדי חמצון טבעיים, התורמים אף הם לעמידותו בתהליכי החימום. אותם נוגדי חמצון הם אלה המקנים לו גם חלק מסגולותיו הבריאותיות, ובטיגון בשמן זית הם יעברו אל המזון המטוגן.

הלביבות אפילו טעימות יותר כשהן מוגשות בכלי יפה ומיוחד הרי העיניים אוכלות לפני הפה.

את הלביבות אני מאוד אוהבת להגיש עם טחינה . טחינה בטעמים מוסיפה צבע וטעם נהדר . הקישור למתכון לטחינה סלק – ורודה וטחינה גזר כתומה  מצורף כאן בקישור

לעוד מתכונים מיוחדים ללביבות טעימות – מלוחה , מתוקה וטבעונית.

IMG_3124

לביבות הבטטה

  • ק"ג בטטה – כ 2-3 יחידות בינוניות
  • כף רוטב סויה
  • ככוס קמח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפיות מלח
  • שמן זית לטיגון

1. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים.

2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב עד שהעיסה מתאחדת. העיסה תהיה רכה, אחידה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב יתר.

3. במחבת טפלון גדולה מחממים כ 2 כפות שמן זית כתית מעולה . עם כף צרים לביבות קטנות ושמנמנות ומניחים אותן בזהירות המחבת.

4. מטגנים על אש בינונית בשתי דקות עד להשחמה קלה והופכים בזהירות להשחמה בצד השני.

IMG_3147

לביבות ירק

  • 2 יחידות בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיניים כתושות שום
  • 3 סלק עלים ענפים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 2 ביצים( לטבעונים עוד שתי כפות גדושות טחינה גולמית)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • מלח + פלפל
  • שמן זית

קוצצים את הירקות מוסיפים את שאר המצרכים ויוצרים קציצות.

במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית  ומטגנים קלות את הלביבות עד להשחמה.

IMG_3169

 לביבות עדשים ירוקות ופטריות

  • ½ ק"ג עדשים ירוקות ששרו במים 12 שעות
  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון
  • 2גזרים גדולים
  • 1בצלים
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 3 כפות קטשופ
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית בהרט

 

  1. חותכים הבצל והגזר  לפיסות גדולות ומטגנים בשמן הזית , על להבה הכי גבוהה על מחבת.
  2. כשהירקות מטוגנים מוסיפים 1/2 מהעדשים, מטגנים מעט ומסירים מהאש.
  3. מעבירים למטחנת בשר וטוחנים יחד עם שאר החומרים
  4. מוסיפים גם את שאר העדשים ולשים לעיסה סמיכה.
  5. מכינים לביבות קטנות . אם מתפרקות מעט אפשר להוסיף ביצה.
  6. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית , טיגון קצר, ואחר כך מעבירים לתנור חם על נייר אפייה, למשך 12 דקות.

  1. נדב הגיב:

    יש שמן ויש שמן.
    אם שמן זית אז ממליץ על שמן אמיתי ואיכותי – משק גוטמן מבת שלמה – מעולה! תנסו 🙂

    • איריס לוי הגיב:

      אכן יש הרבה מגדלים המיצרים שמני זית טובים ואיכותיים וישנם גם כאלה שהשמן שלהם אינו איכותי .
      את השמן של משק גוטמן לא טעמתי כך שאיני יכולה להמליץ עליו .

  2. שני הגיב:

    שלום, רציתי לדעת אם במקום לבשל אפשר לאפות בתנור.תודה

    • איריס לוי הגיב:

      ניתן לאפות את לביבות הירק ואת לביבות העדשים – יצאו פחות טעימות ויותר יבשות.
      בכול מקרה ממליצה – אם בוחרים לאפות לרסס אותן בתרסיס שמן זית.

הגב ל- איריס לוי