איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חציל ממולא בעדשים וירקות

חציל ממולא בעדשים וירקות

האימאם התעלף אינו שם של סרט ריגול חדש או ספר על האימפריה העותומנית בשלטון טורקיה  באזור הבלקן אלא שמה של מנת חצילים מפוארת שהשף המלכותי בארמון הטורקי המציא לרווחתו של השליט הכול יכול. יכול להיות שמדובר בכלל באגדה אורבנית שבכלל הסיפור הוא בדייה אחת גדולה על אותו אימאם טורקי שהתרגש כל כך מהטעמים המופלאים של המנה שהוגשה לו ואיבד את הכרתו . בין אם הסיפור הוא אמתי או לא ברור שאכילה של המנה הנהדרת של חציל ממולא גורמת לעונג לכל חובב אוכל ובמיוחד לחובבי המטבח הים תיכוני בו השילוב של חציל , שמן זית איכותי ועגבניות טריות הם המפתח להצלחה.

המתכון המקורי עבר שינויים אצלי במטבח :

הראשון והחשוב  – המנה הינה טבעונית ! מילאתי את החציל בעדשים שחורות מבושלות בשילוב עם קמח חומוס שמהווה גורם מדביק וגם מוסיף טעם נהדר .

שנית – מילאתי את החציל לכל אורכו ולא יצרתי "סירות " חצילים .

שלישית – המנה אינה טובעת בשמן אלה נאפית במיצים של עצמה והשמן מוסף כתיבול עדין . החציל שומר על עסיסיותו וטעמו משתבח מהירקות והתבלינים המוספים

אז חשוב לי להדגיש המנה טעימה במיוחד אז תהיו מוכנים שמשהו מהסועדים עלול  להתעלף, מרוב  מהנאה

חציל ממולא בעדשים וירקות

חציל ממולא בעדשים וירקות

חציל ממולא בעדשים וירקות

4 מנות –    רמת הכנה – בינוני

  • 3 חצילים בינונים קלופים
  • כוס עדשים שחורות
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות טריות קצוצות
  • שמן זית כתית מעולה
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 4 ענפי תימין – עלים
  • 4 כפות קמח חומוס
  • מלח
  • פלפל
  • כפית  בהרט

מרוקנים בעדינות את תוכנו של החציל תוך ששמרים על המעטפת החיצונית שלמה

מבשלים את העדשים בהרבה מים – עד לריכוך

מטגנים את הבצל הקצוץ להשחמה

מוסיפים את הסלרי וממשיכים לבשל יחד כ 5 דקות נוספות

מוסיפים את העגבניות השום ועלי התימין .

מתבלים במלח , פלפל ובהרט ומבשלים עוד כדקה יחד.

מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים יחד מספר דקות.

מורידים מהאש ומקררים.

מוסיפים את קמח החומוס ובודקים שהתערובת מתלכדת – אם לא מוסיפים עוד כף קמח חומוס.

ממלאים היטב כל חציל בתערובת העדשים והירקות .

מורחים שמן זית וממליחים מבחוץ כל חציל  .

מגלגלים כל חציל לחוד בניר אפייה וסוגרים משני הצדדים – כמו סוכריה עטופה.

אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 30 דקות.

מגישים על טחינה ומפזרים מעל עגבניות או כוסברה או את שניהם.

  1. רותי הגיב:

    האם משתמשים בבשר החציל?

הגב ל- איריס לוי