- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

גלילות קישואים ממולאות בבשר

לפעמים אני מוצאת בשוק קישואים צעירים ויפים ומיד הם קוראים לי – מלאי אותי , גלגלי אותי .אז הפעם גלגלתי קישואים עם בשר ובישלתי אותם בנחת ברוטב ירקות עשיר מתקבלות  גלילות קישואים ממולאות בבשר נהדרות.

כדי לפרוס את הקישואים דק כמו שאני אוהבת השתמשתי במנדולינה . מכשיר יעיל מאוד שכדי להשתמש בו חייבים לשמור על כלל בטיחות נוקשה – תמיד תמיד תמיד חותכים במנדולינה עם הידית המונעת את קרבת היד לסכין החד כתער.

גלילות קישואים ממולאות בבשר

רוטב עגבניות

הכנת הגלילות

במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל , שום ופטרוזיליה.

בקערה מערבבים את הירקות הקצוצים עם  הבשר פירורי הלחם והתבלינים .

פורסים את פרוסת הקישוא על משטח עבודה , יוצרים כדור קטן מתערובת הבשר ועוטפים אותו עם פרוסת הקישוא . מניחים את הגלילה "כשהתפר "  למטה.

הכנת  רוטב העגבניות

מטגנים את הבצל במחבת עם השמן להשחמה קלה . מוסיפים את השום ולאחר כדקה את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות.

מבשלים כ 10 דקות . מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות.

בתבנית זכוכית מסדרים את רוטב העגבניות ועליו את גלילות הקישואים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות , מכסים את התבנית עם גלילות הקישואים ברדיד אלומיניום ואופים כ 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ 10 דקות לאידוי הנוזלים.

3 גלילי קישואים הם יופי של מנה ראשונה.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי