לפעמים אני מוצאת בשוק קישואים צעירים ויפים ומיד הם קוראים לי – מלאי אותי , גלגלי אותי .אז הפעם גלגלתי קישואים עם בשר ובישלתי אותם בנחת ברוטב ירקות עשיר מתקבלות גלילות קישואים ממולאות בבשר נהדרות.
כדי לפרוס את הקישואים דק כמו שאני אוהבת השתמשתי במנדולינה . מכשיר יעיל מאוד שכדי להשתמש בו חייבים לשמור על כלל בטיחות נוקשה – תמיד תמיד תמיד חותכים במנדולינה עם הידית המונעת את קרבת היד לסכין החד כתער.
גלילות קישואים ממולאות בבשר
- 10 קישואים צעירים באורך בינוני פרוסים דק
- בצל בינוני
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 3 שיני שום
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט
רוטב עגבניות
- בצל קצוץ לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 5 עגבניות קצופות קצוצות לקוביות
- 2 שיני שום
- כף גדושה רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- 11/2 כפית סוכר – אם יש צורך
- מלח
- פלפל שחור
הכנת הגלילות
במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל , שום ופטרוזיליה.
בקערה מערבבים את הירקות הקצוצים עם הבשר פירורי הלחם והתבלינים .
פורסים את פרוסת הקישוא על משטח עבודה , יוצרים כדור קטן מתערובת הבשר ועוטפים אותו עם פרוסת הקישוא . מניחים את הגלילה "כשהתפר " למטה.
הכנת רוטב העגבניות
מטגנים את הבצל במחבת עם השמן להשחמה קלה . מוסיפים את השום ולאחר כדקה את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות.
מבשלים כ 10 דקות . מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות.
בתבנית זכוכית מסדרים את רוטב העגבניות ועליו את גלילות הקישואים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות , מכסים את התבנית עם גלילות הקישואים ברדיד אלומיניום ואופים כ 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ 10 דקות לאידוי הנוזלים.
3 גלילי קישואים הם יופי של מנה ראשונה.
בתאבון
איריס לוי שף פרטי