בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות
כבר כשהייתי בבית ספר יסודי ליווה אותי ה בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות שהיה בשבילי סוג של ממתק נהדר שאפשר לטעום אותו רק אצל חברתי רונית. משפחתה של רונית הגיע לארץ מהונגריה והביאה אתה מאכלים חדשים בשבילי . כל פעם שנפגשנו הייתה בי התקווה ש אמא של רונית תציע לי בלינצ'ס ולרוב בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות . מדי פעם זה קרה . הבלינצ'סים היו מתקתקים ותמיד ממולאים בגבינות ופירות שונים . לימים גדלתי מעט ולפני הצבא התחלתי לעבוד במטבח אחת המסעדות היותר טרנדיות בבאר שבע – פלצ'ינטה – שם כל התפריט היה מושתת על בלינצ'סים – מלוחים מתוקים מלאי כל טוב.
היום נתקפתי בגעגוע לאותה תקופה ולטעמים ההם. המסעדה ההיא כבר מזמן נסגרה ואת רונית לא פגשתי כ 25 שנה אבל טעמם הנהדר של הבלינצ'סים ההונגריים נותר איתי והיום הכנתי.
הקרפ = הבלינצ'ס הינו פנקייק דקיק פשוט להכנה ואלגנטי יכול עם המילוי הנכון להיות מנה ראשונה נהדרת ומנה אחרונה מפוארת. הכנתי הפעם מאין מנה אחרונה – אצלנו זה המנה של שעה ארבע ליד הקפה. מילוי של גבינה איכותית עם פרי מתוק חמוץ עושים את כל העניין. שילבתי שני סוגי גבינה במילוי – גבינת שמנת חמצמצה וגבינת ריקוטה + סוכר + מעט גרדת לימון וזהו זה.
בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות
להכנת כ 30 יחידות
לבלילת הבלינצ'ס
- 4 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות קמח לבן
- 2 1/4 כוסות חלב
- 1/4 כוס חמאה מומסת
מילוי גבינה
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת שמנת מיוגורט
- 3/4 כוס סוכר
- גרדה מלימון אחד
- פרי טרי או קפוא – מופשר
הבלילה
מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומפעילים כדקה .
מגרדים את דפנות הכלי במרית גומי כדי לאחד את מה שנדבק .ומפעילים ל 15 שניות נוספות
משהים את הבלילה המוכנה במקרר לשעה לפחות להסמכה.
מטגנים על מחבת שטוחה .
הגבינה
מערבבים את הגבינות + הסוכר + גרדת הלימון
מורחים מהגבינה על הקרפ ומסדרים מעל את הפירות ומגלגלים כמו שמודגם בסרטון.