איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ירקות בתחמיץ זעפרן ושורשים

בנסיעה האחרונה שלנו לצפון איטליה ביקרנו במסעדה איטלקית בהשפעה מאוד ברורה של שווייץ אוסטריה השכנות. מסעדת קונספט ייחודית המגישה בשרים נהדרים. בתפריט משולבות גם מנות בשר צייד עם בירה , בשרים המעושנים בעישון עצמי. לצד מנות הבשר הוגשו מבחר סוגי  אנטיפסטי מיוחדים ,שנהניתי מהם מאוד. אהבתי במיוחד את החמוצים המעניינים ירקות בתחמיץ זעפרן ושורשים – תוספת הזעפרן חידדה את הטעמים . פניתי לשף של המקום והוא ללא היסוס חלק איתי את  המתכון לחמוצים אלה ואני חולקת אותו אתכם

DSC_0249

ירקות בתחמיץ זעפרן ושורשים

  • מים 1 ליטר
  • חומץ טבעי1 ליטר
  • סוכר700 גרם
  • מיץ לימון    60 מיל
  • כף מלח
  • פלפל שאטה גרוס   10 גרם
  • פלפל אנגלי  10 גרם
  • כוכב אניס 2 יחידות
  • זעפרן    1 גרם
  • גזר- פרוס דק 300  גרם
  • שומר- חתוך לחצי ופרוס דק   300 גרם
  • כרובית קטנה מפורקת לפרחים
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי

מרתיחים  את הנוזלים ותבלינים, מבשלים יחד כחמש דקות

מסדרים את הירקות בקופסה ויוצקים על הירקות את התחמיץ החם, מצננים

לאחר יממה בהשריה- מעבירים לצנצנות עם נוזל התחמיץ והירקות אוטמים היטב ומעבירים מיד למקרר

מאוד ממליצה לכם להכין כמות גדולה כי החמוצים הללו יחטפו .

DSC_0350

השאר תגובה