איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ההמתנה לתבשיל זה היא העבודה הכי קשה, כשהריח מתפשט בכל הבית. התבשיל צריך להיות לפחות 3-4 שעות בתנור כדי שהבשר יתרכך וממש ימס בפה. אני ממליצה להגיש תבשיל זה עם קוסקוס. קוסקוס אינסטנט יעשה יופי את העבודה.

בשר טלה היינו חגיגי ומיוחד , מי שלא אוהב בשר זה יכול להחליפו בבשר בקר – כתף

  חומרים ל 10 מנותתבשלי טלה בירקות שורש

  • כתף טלה במשקל 2 ק"ג חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל גרוס טרי
  • 5 בצלים בנונים קלופים
  • 10 – 12 שיני שום קלופות
  • 1 בקבוק יין לבן
  • 1 ליטר ציר בקר או טלה
  • 3 כפות סילאן
  • 10 גבעולי תימין
  • 13 גזרים קלופים
  • 13 תפוחי אדמה קלופים וחצויים

מחממים שמן בסיר גדול המתאים לתנור, מוסיפים את הבשר לאחר שטובל במלח ופלפל. מטגנים על להבה גבוהה עד קבלת צריבה מכל הצדדים של חתיכות הבשר.

מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות . מוסיפים את היין בהדרגה.

מוסיפים את הציר בהדרגה ואחריו את התימין, גזרים וסילאן. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך שעתיים וחצי. מוודאים שכל הבשר מכוסה ברוטב.

בתום שעתיים וחצי בתנור טועמים ומתקנים טיבול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד כשעה.

מגישים בצלחת ענקית מסביב להר של קוסקוס.

את התבשיל הנהדר הזה אפשר ואף רצוי להכין עד יומיים לפני החג. לאחר הבישול יש לקררו ומעבירים את הסיר למקרר. לפני ההגשה מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את הסיר עם התבשיל ל 20 דקות.

חג שמח ושנה טובה

השאר תגובה