איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_7589

פילאף , אושפלו  – פרסי , טורקי בוכארי  אוזבקי – תבשיל אורז עשיר – לא משנה מה שמו וגם מוצאו לא ממש עקרוני מדובר תמיד באותו תבשיל מצוין שהינו ארוחה מלאה  של אורז עם … ירק , בשר או דגים.

תבשיל זה מזכיר בטעמיו את המטבח הדרום איטלקי – סיציליה או אמלפי  עגבניות מיובשות , זיתים שחורים ( רצוי קלמטה ) שמן זית איכותי והינה יש לנו טעמים של איטליה.

DSC_7587

רוצים חוברת מתכונים לארוחת גורמה בת 5 מנות מתנה ?

תבשיל אורז בטעם איטלקי

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 שיניי שום קצוצות

עלים מ4  ענפי תימין

סלסילת פטריות

פלפל אדום קצוץ לקוביות

כוס אורז בסמטי

3 כוסות מים או ציר ירקות

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

פטרוזיליה קצוצה

150 גרם עגבניות מיובשות קצוצות

3 קישואים קטנים חתוכים לקוביות

250 גרם זיתי קלמטה מגולענים

במחבת גדול מטגנים קלות את הבצל עם שמן הזית עד לריכוך ושקיפות

מוסיפים את השום , תימין , קישואים ופלפלים וממשיכים לטגן ביחד מספר דקות

מוסיפים את הפטריות , העגבניות המיובשות והזיתים  וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 6 דקות.

ממליחים – בזהירות בגלל שהזיתים מלוחים ומוסיפים גם פלפל שחור.

מוסיפים לסיר את המים/מרק , מביאים לרתיחה ומכסים את המחבת . מבשלים על אש נמוכה כ 15-20 דקות.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ 10 דקות – שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים

מעבירים לכלי הגשה וזורים מעל פטרוזיליה טרייה

השאר תגובה