איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שונאת לטגן אני מודה ! ובמיוחד שונאת לטגן שניצלים . מעבר לצד הבריאותי הרע בטיגון שלא צריך להוסיף עליו מילים הטיגון גורם לי ולבית להסריח . לכו הייתי חייבת  למצע דרך אחרת להכנת שניצלים –  אין אדם מקטנטן עד סבא שלא אוהב שניצל. זו הסיבה שנולד אצלי בבית ה שניצל בתנור.

אז זהו זה – מצאתי את הפתרון שלי לבעיה ואני שמחה לחלוק אותו אתכם – שניצל אפוי בתנור . האמת כל מי שמתחיל לאפות שניצלים לא חוזר לטגן , כי אין שום יתרון  בטיגון רק חסרונות – הטעם נהדר , פחות קלוריות , יותר בריא – מי צריך יותר סיבות ?

עשיתי מספר ניסיונות כדי להגיע למתכון האולטימטיבי ואותו אני משתפת אתכם היום .

לצד השניצל  אפיתי צ'יפס חדש – מבטטה – נהדר , שעשוי מירקות איכותיים.

כל בני המשפחה טרפו ומאוד נהינו .

שניצל בתנור

(4 מנות):

  • חצי קילו חזה עוף חתוך לגודל שאוהבים
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כפיות חרדל
  • 2 שיני  שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פירורי לחם לאפייה
  • תרסיס שמן זית

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה .

מערבבים יחד את  הביצים, החרדל, והתבלינים.

מניחים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה

טובלים כל נתח של חזה עוף בבלילה  מעבירים לכיסוי בפירורי הלחם כך שיצופו בנדיבות מכל הצדדים.

מסדרים על התבנית ומרססים תרסיס שמן זית .

אופים בתנור כ 10 דקות ואז הופכים את השניצלים וממשיכים לאפות עוד כ 5 דקות .

חשוב לא לאפות יותר מידי זמן כדי לשמור על העסיסיות של השניצל

השאר תגובה