איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0567

את השף רובי פורטנוי לא הכרתי אבל כשקבלתי את הרזומה שלו כהכנה לביקור במסעדת סילו – התרשמתי  !

לפני מספר חודשים נפתחה במתחם פארק פרס שבחולון מסעדת סילו.

סילו ללא חקלאים שבננו הוא  ממגורה – מבנה לאחסון חומרים  במיוחד בחקלאות ובעיקר לחיטה.  מבנהו כמו דוד ענק ומכאן שם המסעדה – על שמו של התנור הממוקם במרכז המסעדה שמראהו כסילו גדול.

תפריטה של המסעדה הינו ים תיכוני משמע ערבוב של  – איטליה מחד מרוקו ואלג'יר מאידך. בצלחת אחת נטעם רוטב מטבוחה המנוקד בגבינת ריקוטה ופסטו – האמת שמשתלב טוב.

התפריט פונה לקהל רחב – לדעתי רחב מדי – אפשר לצמצם את מגוון המנות . מנות לכל המשפחה לאוהבי הפסטה , פיצה , דגים ובשר.

במקום בר משקאות חיצוני הממוקם על המרפסת היפה הצופה אל המתחם החדש – בערב המקום מואר יפה משרה הרגשה של חופש ממש.  בבר מכינים קוקטיילים בטעמים מגוונים פרוותיים ואפילו מושחתים …

זה סוד גלוי שאני מאוד אוהבת אוכל איטלקי ובמיוחד פיצות לכן מאוד נהניתי מהארוחה – פיצות טובות , פסטה טובה וגם מנות פתיחה מעניינות כמו האספרגוס על פולנטה – מומלץ.

את פטה הכבד וגם את שיפוד הפרגית  פחות אהבתי .

ממליצה לפתוח את הארוחה עם הפוקצ'ה המוגשת בליווי מטבוחה וגבינת ריקוטה מטובלת –כיף גדול !

שף רובי פורטנוי חלק איתי ואתכם את המתכון הסודי שלו לרביולי במילוי דלעת ערמונים  –  אז קבלו מתכון :

DSC_0641

רביולי במילוי דלעת ערמונים

  • ½ ק"ג  בצק טרי לפסטה – בקישור זה
  • ½ ק"ג דלעת ערמונים
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות פרמזן מגורר
  • 50 גרם חמאה
  • 6 עלי מרווה
  • מלח

על תבנית אפיה מפזרים מלח גס.

מסדרים את הדלעת על המלח ואופים כ שעה עד לריכוך בחום של 180 מעלות.

חוצים את הדלעת ומוצאים את ה"בשר" הרך עם כף –  מניחים במסננת לניקוז הנוזלים.

מעברים את הדלעת המסוננת לקערה ומועכים.

מחממים את החמאה במחבת עם עלי המרווה ומזקקים אותה  – שיהיה נוזל שקוף – את הנוזל מוזגים אל קערת הדלעת.

מוספים את הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח.

ממלאים את בצק הפסטה – כמו שמודגם בסרטון המצורף

DSC_0590

פוקצ'ה עם רוטב עגבניות וחצילים

DSC_0611

פיצה עם רוטב עגבניות וחזה אווז

DSC_0619

פיצה בינקה עם פטריות

DSC_0601

אספרגוס על פולנטה רכה עם סיגר במילוי ריקוטה

DSC_0598

ארנצ'יני בשלושה טעמים

DSC_0626

שיפוד פרגית עם תפוחי אדמה

DSC_0646

קנולי במילוי מסקרפונה ופירות יער

השאר תגובה