איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0019

אני מאוד אוהבת קרקר בריאות טעימים ובמיוחד שהם יכולים ללכת עם מתוק או עם מלוח או גבינה ויכולים גם להיות עצמאיים – כך עם כוס הקפה.

כחלק מקורס הבישול הפרטי שאני מעבירה לזוג שקיבל החלטה לשנות את הרגלי האכילה לכל בני הבית  הקדשנו מפגש שלם לאפייה בריאה . אפייה עם חומרי גלם עשירים בחלבון , סיבים תזונתיים , מינרלים , חומצות שומן טובות. אפייה עם פחות מלח מחד אבל עם טעמים נהדרים מאידך.

הכנו קרקרים – אלה שהם בני בית קבועים אצלי במטבח ובאירועי – שף פרטי שאני מכינה.

הקרקרים קלים מאוד להכנה והתוצאה – נהדרת.

מצרפת את המתכון שלי – אותו עשיתי אתמול אבל אומר את האמת כל פעם אני משחקת עם הזרעים /תבלינים/ נותני הטעם האחרים בתוך המתכון . מחליפה שומשום בקצח, מוסיפה קמח שקדים, מוסיפה זרעי חרדל , מוסיפה זרעי כמון, זרעי כוסברה ועוד.

מספר מילים על זרעי הפשתן שהוספתי לקרקרים האלה – זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של שומן בעל חומצה אלפא לינולנית  שמאוד טוב לבריאותנו . קליפת הזרעים קשה ועשירה בסיבים תזונתיים . בגרעין עצמו יש חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי. מאוד מומלץ לצרוך זרעי פשתן כשהם טחונים או לאחר השרייה של לילה במים. אני טוחנת את זרעי הפשתן במטחנת קפה ביתית  ומשתמשת בו מיד להכנת הקרקרים.

השתמשתי בפתיתי כוסמין מלאים נהדרים של חברת רפאל'ס . לחברת יש סוגים שונים של קוואקר מחומרי גלם שונים המוסיפים טקסטורה מיוחדת  , טעם מצוין וכמובן  רכיבים תזונתיים מצוינים .

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

קרקר  בריאות

  • קמח שיפון 1 כוס
  • 1/3 1 כוסות קוואקר – פתיתי כוסמין מלאים
  • 3/4 כוס גרעיני חמניות קלופות
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה די דלילה הדומה למרק לבן עם גרעינים זה בסדר –  כך זה אמור להיראות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומורחים את בלילת הקרקרים באופן שווה על שתי התבניות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15 דקות, מוציאים מהתנור ומיד חותכים לרבועים. חשוב לעשות הפעולה הזאת במהירות, כי יותר מאוחר לא יהיה אפשרי לחתוך את הקרקרים. אני משתמשת בגלגלת של פיצה, אבל כמובן שאפשר גם לחתוך את הקרקרים עם סכין לא משוננת.

מחזירים לתנור לעוד 45 דקות. למי שאוהב את הקרקרים ממש פריכים, אפשר לאפות אותם גם 55 דקות.

  1. Merav הגיב:

    אשמח לקבל מתקינים בריאות

השאר תגובה