איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קציצות  קלילות וטעימות שמכינים בצ'יק, והולכות נפלא עם רוטב עגבניות עשיר  בטבילה קלה.

ממליצה מאוד לגייס קצת משמעת עצמית, ואל תחסלו אותן מיד – הן טעימות אפילו יותר כשהן קרות ואם אתם יודעים / מכירים את עצמכם שלא תצליחו להתאפק אז פשוט הכינו כמות כפולה מיד על ההתחלה.

קציצות כרובית

  • כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
  • 1/2 צרור כוסברה או פטרוזליה
  • בצל אדום קטן קצוץ דק
  • 1/3 כוס טחינה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • כפית אבקת אפיה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית גרם מסלה ( תבלין שניתן לקנות בכל חנות תפלינים)
  • שמן זית לטיגון
  • 1/3 כוס סולת

לרוטב העגבניות

  • 1/2 קילו עגבניות שרי יפות וקשות
  • 2 ראשי שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • עלים משלושה ענפי תימין

הכנת הקציצות

קוצצים את פרחי הכרובית דק – כמו קוסקוס .

מבשלים את הכרובית כ 4 דקות במיקרוגל בעוצמה מלאה מסננים ומקררים.

מוסיפים לפירורי הכרובית את הטחינה +כוסברה + בצל קצוץ +פירורי לחם+ גרם מסלה + אבקת אפייה +מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת תערובת יציבה. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד מעט פרורי לחם.

מחממים שמן במחבת גדולה. בידיים רטובות יוצרים קציצות , ליתר קרנצ' מגלגלים את הקציצה בסולת ומטגנים  3 כ דקות מכל צד עד להזהבה.

הכנת רוטב העגבניות

בתבנית אפיה לתנור או לטוסטר מסדרים את העגבניות + שיני השום הקלופות.

מוסיפים את עלי התימין + השמן הזית מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופי כ 3/4 שעה  שתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.

ב 10 הדקות האחרונות של האפייה מסירים את רדיד האלומיניום.

מוסיפים מלח וטוחנים את כל תחולת התבנית בבלנדר מוט או בבלנדר ביתי .

הרוטב נשמר זמן ארוך במקרר- בטוח שלא יישאר הרבה לשמור כי הוא נהדר

מגישים את הקציצות הנהדרות עם רוטב עגבניות נהדר

  1. חלי הגיב:

    הי,
    תודה על השיתוף!
    הטעם נהדר אך הקציצה התפרקה לגמרי.. מה עשיתי לא בסדר?

    • איריס לוי הגיב:

      את הקציצות מדביקה הטחינה – אם מתפרק אז לא הוספת מספיק טחינה . אפשר להוסיף גם עוד מעט קמח

  2. מיה הגיב:

    האם יצליח באפייה? מעדיפה לא לטגן . תודה

    • איריס לוי הגיב:

      שווה לבדוק.
      האמת אני "טיגנתי " במחבת טפלון עם כפית של שמן זית . לא חושבת שכל כך משמעותי .

השאר תגובה