איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

האם גם לכם זה קורה ? פותחים את המקרר ומוצאים שם – חצי כרובית , 3 קישואים שנשארו מהקניה האחרונה אך לא נכנסו לתבשיל , פטרוזיליה שאם לא נשתמש בה היום מחר היא תגיע לפח ועוד ירקות , "זנב" של גוש גבינה טובה שאף אחד לא אוכל , 3 חלבונים שנשארו מהעוגה שאפיתם .אז גם לי זה קורה ! אני ממש לא זורקת חומרי גלם טובים אני מכינה מהכול יחד קציצות ירק נהדרות.

תכולת הקציצה כל פעם משתנה …. לפי מה שיש במקרר אבל ה"נוסחה" המנצחת היא ירקות טובים רצוי קשים (לא מוסיפה עגבניות ) גבינות – יכול להיות יוגורט , ביצה או חלק ממנה וכמובן סוג של עמילן – יכול להיות קמח , קמח מלא , קמח אורז – לאלה שמחפשים אוכל טוב ללא גלוטן ואבקת אפייה כדי להתפיח מעט את המסה .מטגנת במחבת טפלון עם מעט שמן זית בחום בינוני כדי לאפשר  לכל הרכיבים להתחבר.

לקציצות המצולמות השתמשתי במספר ירקות ומכאן המתכון – אתם תבנו לכם את המתכון שלכם לפי הנוסחה למעלה.

קציצות ירק וכל מיני

  • 1/2 כרובית בינונית
  • 3 קישואים קטנים
  • תפוח אדמה
  • בצל לבן
  • 3 יחידות בצל ירוק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 3/4 כוס קמח אורז
  • 3 חלבוני ביצה
  • 3 שיני שום
  • 60 גרם גבינת עמק מגוררת
  • כדור מוצרלה מפורר
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

שוטפים את כל הירקות , קוצצים את הירקות במעבד מזון לגודל כמו קוסקוס.

מניחים את הירקות במסננת וסוחטים היטב בידיים להוצאת רוב הנוזלים.

מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה גדולה , מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.

אם התערובת רטובה מידי מוסיפים עוד מעט קמח עד שהתערובת ניתנת לעיצוב לקציצות.

מטגנים בשמן זית במחבת .

מגישים עם יוגורט חמצמץ או בלי – עונג

השאר תגובה