איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

12809685_1006386609399178_3825824764413359715_n

הכרובית עכשיו כל כך יפה שממש צועקת – "בשלי אותי! בשלי אותי! "

אחד המתכונים האהובים אצל בני משפחתי הוא הקציצות הנהדרות הללו קציצות עוף וכרובית המלאות טעם וגם המון ערכים תזונתיים .

אז ללא הרבה מלל היום – בואו נכין קציצות. חשוב לי לשמוע איך הצליח לכם – ספרו

קציצות עוף כרובית ברוטב לימוני

  • ראש כרובית בגודל בינוני
  • ½ ק"ג חזה עוף טחון
  • 2 בצלים גדול
  • 3 שיני שום
  • 8 עלי מרווה טרייה
  • ביצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גרדת לימון
  • מיץ לימון
  • ½ כוס יין לבן
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה

קציצות

מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים עד לריכוך מלא במים + מלח . מקררים

במעבד מזון קוצצים – בצל אחד, שום , 6 מעלי המרווה.

קוצצים עם סכין את פרחי הכרובית המבושלים לגודל של קוסקוס עבה.

בקערה מערבבים את חזה העוף הטחון , כרובית קצוצה והירקות שקצצנו במעבר המזון . מוסיפים ביצה , פרורי לחם , גרדת לימון , 2 כפות מיץ לימון , מלח ופלפל . מניחים לתערובת לנוח ולהיקשר  כחצי שעה במקרר. אם רכה  מידי אפשר להוסיף עוד פרורי לחם.

מכינים את הרוטב – מטגנים קלות בסיר רחב  בצל להזהבה קלה , מוסיפים יין לבן ונותנים לו מעט להתאדות , מוסיפים את מיץ הלימון מלח ופלפל ועלי המרווה  ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.

במחבת תפלון איכותי מחממים כף שמן ומטגנים קלות את הקציצות משני הצדדים.

חשוב לזכור הקציצות לא צריכות להיות מוכנות כי הן יכנסו עוד לרוטב כך שהטיגון קל – עם מעט שמן !

מעבירים את הקציצות לסיר הרחב עם הרוטב החם.

מבשלים יחד כ 20 דקות .

ממליצה להגיש עם פירה או אורז לבן

יוצא …… יאמי  !

  1. דלית הגיב:

    זה נשמע נפלא…. האם זה עובד גם עם בשר טחון?

    • איריס לוי הגיב:

      דלית ערב טוב
      לדעתי השימוש בבשר עוף נכון בזכות טעמו העדין – אך עם אתם אוהבים יותר בשר בקר שווה לנסות .
      ספרי אך יצא

השאר תגובה