איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כשאני חושבת על בשר הודו המאכל הראשון שעולה לי בראש זה שווארמה. אבל הודו זה הרבה יותר משווארמה כך למדתי במפגש האחרון שמועצת ענף הלול קיימה.

הודו לא רק טעים הוא גם בריא !

  • בשר ההודו הינו בשר רזה בעל אחוזי שומן נמוכים – נמוך מזה של העוף וכמובן נמוך מזה של בשר הבקר.
  • מכיל הרבה וויטמין B12 וברזל הנחוץ לנו ליצירת תאי דם ולתפקוד תקין של מערכת העצבים.

בשר ההודו מקבל באהבה תבלינים וניתן להכין ממנו מנות נהדרות ממטבחים שונים – איטלקי, אסייתי וכמובן מטבח ים תיכוני

שף אביב משה הכין מספר מנות מעניינות במהלך מפגש זה .קבב הודו , תבשיל קדרה שוקיי הודו ופירות יבשים , כמובן שווארמה גם. אני הכי אהבתי את המנה בטעם האסייתית – קציצות בשר הודו בקארי ירוק . הקציצות לאחר בישול היו רכות ועסיסיות – אהבתי מאוד!

קבלו את המתכון עם מעט שינויים שלי.

קציצות הודו בקארי ירוק

לקציצות

  • חצי קילו חזה הודו טחון
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/3 פירורי לחם
  • 2 כפיות אבקת גרמסאלה
  • 2 ביצים
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס תפוח אדמה מגורד
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • כף שום קצוץ
  • מלח

לרוטב :

  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר טרי
  • 2 כוסות תרד חתוך לרצועות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 2 כפות משחת קארי ירוק
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כוס אפונה
  • מלח

הקציצות – מערבבים הכול ויוצרים קציצות ומשהים במקרר

במחבת טפלון מטגנים קלות עם מעט שמן את הקציצות משני הצדדים

הרוטב – מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את שאר החומרים , מביאים לרתיחה , מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ20 דקות .

בצלחת נאה מסדרים את הקציצות ולידן את האפונה עם הרוטב  ומעל מפזרים  כוסברה קצוצה.

מממליצה להגיש עם אורז לבן

 

השאר תגובה